kremówka na ciasto

Prosty i wielofunkcyjny przepis na krówki cukrowe. Jest to jeden z najłatwiejszych i najbardziej budżetowych sposobów na uzyskanie pysznej krówki na ciasta. Produkty są najprostsze, proces gotowania jest również prosty i szybki. Możesz upiec ciasta, ostudzić je, a następnie zacząć przygotowywać krówki.
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 66 g
247 kcal
IG: 2 / 0 / 98

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotowanie tego prostego przepisu na krówki na ciasta wymaga minimum produktów, które ma każda gospodyni domowa: cukier zamieniony w cukier puder, cytryna do wyciśnięcia soku z cytryny i trochę gorącej wody. To wszystko mądrość tego prostego przepisu na bardzo smaczną słodko-kwaśną krówkę na ciasta wielkanocne.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Jeśli nie masz gotowego cukru pudru, po prostu zrób to sam za pomocą zwykłego młynka do kawy.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Umyj cytrynę, osusz serwetką i zwiń, naciskając, na blacie, jak pokazano na zdjęciu. To mechaniczne działanie pozwoli wycisnąć więcej i przy mniejszym wysiłku sok z cytryny.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Odetnij koronę cytryny i wyciśnij sok, nie potrzebujesz dużo - dwie łyżki - więc możesz obejść się bez specjalnych urządzeń do wyciskania soku.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodawaj stopniowo cukier puder.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wlej kilka łyżek gorącej wody z czajnika. I natychmiast zacznij intensywnie mieszać proszek z płynem łyżką lub widelcem, aż pojawi się biały kolor.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Może potrzeba więcej proszku lub wody. Łatwo to ustalić-jeśli krówka jest przezroczysta i zbyt płynna, dodaj więcej cukru pudru.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    W tym celu można użyć blendera zanurzeniowego.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Jeśli krówka jest zbyt gruba i nie jest obracana widelcem lub blenderem, krystalizuje na oczach, oznacza to, że dodano mało wody. Wystarczy dodać więcej gorącej wody i ponownie ubić masę.

krówki na ciasta przygotowywane są na wiele różnych sposobów: białko jaja kurzego z cukrem jest częściej ubijane. Takie przepisy nie są tak proste i szybkie w przygotowaniu. Dlatego proponowany przepis znacznie wygrywa w porównaniu z nimi. Smak uzyskanej krówki jest dość przyjemny-nie mdły, ale wręcz przeciwnie, słodko-kwaśny. Taka krówka może smarować bułki i układać ciasta, ciasta. Dlatego przepis można przypisać wielofunkcyjnemu. Spróbuj, myślę, że ci się spodoba! Nawet najprostsze słodkie wypieki zyskają na smaku, jeśli polej je krówką cukrowo-cytrynową zgodnie z tym przepisem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Woda - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g

Podobne przepisy