skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowanie tego prostego przepisu na krówki na ciasta wymaga minimum produktów, które ma każda gospodyni domowa: cukier zamieniony w cukier puder, cytryna do wyciśnięcia soku z cytryny i trochę gorącej wody. To wszystko mądrość tego prostego przepisu na bardzo smaczną słodko-kwaśną krówkę na ciasta wielkanocne.
Krok 2:
Jeśli nie masz gotowego cukru pudru, po prostu zrób to sam za pomocą zwykłego młynka do kawy.
Krok 3:
Umyj cytrynę, osusz serwetką i zwiń, naciskając, na blacie, jak pokazano na zdjęciu. To mechaniczne działanie pozwoli wycisnąć więcej i przy mniejszym wysiłku sok z cytryny.
Krok 4:
Odetnij koronę cytryny i wyciśnij sok, nie potrzebujesz dużo - dwie łyżki - więc możesz obejść się bez specjalnych urządzeń do wyciskania soku.
Krok 5:
Dodawaj stopniowo cukier puder.
Krok 6:
Wlej kilka łyżek gorącej wody z czajnika. I natychmiast zacznij intensywnie mieszać proszek z płynem łyżką lub widelcem, aż pojawi się biały kolor.
Krok 7:
Może potrzeba więcej proszku lub wody. Łatwo to ustalić-jeśli krówka jest przezroczysta i zbyt płynna, dodaj więcej cukru pudru.
Krok 8:
W tym celu można użyć blendera zanurzeniowego.
Krok 9:
Jeśli krówka jest zbyt gruba i nie jest obracana widelcem lub blenderem, krystalizuje na oczach, oznacza to, że dodano mało wody. Wystarczy dodać więcej gorącej wody i ponownie ubić masę.
krówki na ciasta przygotowywane są na wiele różnych sposobów: białko jaja kurzego z cukrem jest częściej ubijane. Takie przepisy nie są tak proste i szybkie w przygotowaniu. Dlatego proponowany przepis znacznie wygrywa w porównaniu z nimi. Smak uzyskanej krówki jest dość przyjemny-nie mdły, ale wręcz przeciwnie, słodko-kwaśny. Taka krówka może smarować bułki i układać ciasta, ciasta. Dlatego przepis można przypisać wielofunkcyjnemu. Spróbuj, myślę, że ci się spodoba! Nawet najprostsze słodkie wypieki zyskają na smaku, jeśli polej je krówką cukrowo-cytrynową zgodnie z tym przepisem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Woda - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g