skład / składniki
gotowanie krok po kroku
kulinarny przepis na ten wspaniały deser znalazłam przeglądając popularny magazyn o pysznym jedzeniu. Teraz na przyjęciach dla dzieci zaskakuję małe słodycze deserem twarogowym. To słodkie danie jest bardzo łatwe do przygotowania. Dodaj stopione masło, mleko, granulowany cukier do twarogu i dokładnie wymieszaj, aż będzie gładkie za pomocą blendera. Następnie musisz przygotować owoce lub jagody, w zależności od pory roku i preferencji smakowych dzieci. Mogą to być: truskawki, maliny, brzoskwinie, wiśnie, banany i inne różnorodne owoce. Zastosuj swoją kulinarną wyobraźnię, robiąc różne owoce i jagody. Jeśli owoce są duże, należy je pokroić na małe kawałki. Rozłóż niewielką ilość przygotowanych owoców na dnie miski lub szklanki. Na wierzchu trochę twarogu. W ten sposób powtarzamy warstwę po warstwie, aż pojemnik zostanie napełniony. Wierzch można posypać kawałkami czekolady. Deser twarogowy jest gotowy. Jesień jest smaczna i zdrowa! Polecam wszystkim dzieciom powyżej 2 lat.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g