pomidory nadziewane ziołami, topionym serem i czosnkiem
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
topiony ser pocieramy na drobnej tarce i łączymy z czosnkiem przepuszczonym przez prasę czosnkową. Powstałą masę rozcieńcza się majonezem, aby uzyskać gęstą papkę. Tym kleikiem wypełniamy nasze "beczki" pomidora, dekorując je na wierzchu liśćmi pietruszki lub koperku. Jeśli przykryjesz pomidory wcześniej ściętymi wierzchołkami, okaże się to również bardzo piękne. Układamy "beczki" sera na okrągłym płaskim naczyniu wyłożonym zielonymi liśćmi sałaty.
jak wspomniałem, z pomidorów można zrobić " kosze "z prążkowanymi krawędziami, pozostawiając im nawet" uchwyt " – okaże się to jeszcze bardziej apetyczne, a stół będzie wyglądał bardziej spektakularnie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser "megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g