pomidory nadziewane ziołami, topionym serem i czosnkiem

Super pyszne połączenie pomidorów, czosnku i sera to idealna przekąska! Pomidory nadziewane czosnkiem, serem - same w sobie są doskonałym jedzeniem nie tylko w dni powszednie, ale także w święta. Po pierwsze, jest to świetna przekąska do wódki. Po drugie, niezły dodatek do każdego dania mięsnego. Ale jeśli dodasz trochę wyobraźni, możesz ugotować prawdziwe dzieło sztuki z pomidorów i położyć je na stole nie tylko jako przekąskę, ale także jako dekorację (na przykład zbuduj kosze). Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis kulinarny można zmienić według własnego gustu. Pomidory można kroić w pierścienie, układać na talerzu i kłaść nadzienie na wierzchu. Lub możesz zbudować z nich małe "beczki", odcinając górę i uwalniając ją od rdzenia. W takim przypadku Wnętrze pomidorów należy posolić i pieprzyć.
MiladaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 6 g
tłuszcze 66 % 19 g
węglowodany 14 % 4 g
151 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.

topiony ser pocieramy na drobnej tarce i łączymy z czosnkiem przepuszczonym przez prasę czosnkową. Powstałą masę rozcieńcza się majonezem, aby uzyskać gęstą papkę. Tym kleikiem wypełniamy nasze "beczki" pomidora, dekorując je na wierzchu liśćmi pietruszki lub koperku. Jeśli przykryjesz pomidory wcześniej ściętymi wierzchołkami, okaże się to również bardzo piękne. Układamy "beczki" sera na okrągłym płaskim naczyniu wyłożonym zielonymi liśćmi sałaty.
jak wspomniałem, z pomidorów można zrobić " kosze "z prążkowanymi krawędziami, pozostawiając im nawet" uchwyt " – okaże się to jeszcze bardziej apetyczne, a stół będzie wyglądał bardziej spektakularnie.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser "megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy