pomidory nadziewane czosnkiem i natką pietruszki
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
pomidory należy umyć, odciąć górę i usunąć rdzeń, robiąc miejsce na nadzienie. Następnie sól, odstaw na bok i zacznij przygotowywać nadzienie. Aby to zrobić, dokładnie myjemy pietruszkę, strząsamy z niej wodę i drobno kroimy, czosnek w rzeczywistości należy również pokroić, ale wolę pocierać na drobnej tarce, więc moim zdaniem smak jest bogatszy i zajmuje mniej czasu. Następnie włóż pietruszkę z czosnkiem do głębokiej miski, dodaj tam olej, sól i dokładnie zmiażdż wszystkie składniki. Włóż gotowe nadzienie łyżeczką do pomidora i pozostaw do zaparzenia na kilka godzin. Smakowitość niezwykła, Polecam wszystkim.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g