skład / składniki
metoda gotowania
zwracam uwagę na wspaniały przepis kulinarny na danie, które można jednocześnie uznać za deser. Carpaccio z melona z sosem selerowym i jogurtowym to dość sycący i szybki posiłek. Aby go przygotować, wykonamy następujące operacje.
najpierw zrób sos. Seler kroimy na małe kawałki, po oddzieleniu liści (przydadzą się w przyszłości do dekoracji gotowego dania). Teraz wymieszaj jogurt i posiekaną zieloną cebulę w osobnej misce. Posolić powstałą mieszaninę i wypełnić nią posiekane korzenie selera. Wymieszaj sos.
pokrój melona na małe plasterki. Jeśli melon ma dużą długość, możesz pokroić plastry w poprzek.
teraz nie przeszkadza w chłodzeniu wszystkich komponentów, umieszczając je na chwilę w lodówce.
W międzyczasie możesz drobno posiekać liście selera.
przed podaniem połóż kawałki melona na talerzu, polej sosem i posyp posiekanymi ziołami na wierzchu. (Liście selera i szczypiorek). To danie nie pozostawi nikogo obojętnym, ani dorosłych, ani dzieci, to na pewno.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Melon"kantalupa" - 19 kcal/100g
- Melon"kołchoźnica" - 28 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g