skład / składniki
metoda gotowania
groszek myjemy kilka razy, aby uwolnić się od zanieczyszczeń i zanieczyszczeń. Napełnij zimną wodą przez 5 godzin.
mięso również myjemy, kroimy na kawałki średniej wielkości.
wlej oliwę z oliwek do miski multicookera, wybierz program "SMAŻENIE". W rozgrzanym oleju układamy kawałki mięsa, smażymy na złoty kolor ze wszystkich stron.
obierz cebulę i marchewkę, pokrój w paski, Wyślij do mięsa. Dodaj zioła, sól, wymieszaj, gotuj na wolnym ogniu przez 2 minuty.
dodaj przygotowany groszek i wlej wodę (tak, aby była około 2 cm powyżej poziomu grochu). Zmieniamy program " SMAŻENIE "na" duszenie", ustawiamy czas - 1,5 godziny. Jeśli po określonym czasie owsianka nie odpowiada smakowi (stopień ugotowania grochu dla amatora), możesz kontynuować duszenie przez kolejne pół godziny.
podajemy gotową owsiankę na stole, smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Suszony zielony groszek nie gotowany cały - 340 kcal/100g
- Zgnieciony groszek surowy bez powłoki nasiennej - 348 kcal/100g
- Rozdrobniony groszek gotowany - 115 kcal/100g
- Groszek Turecki suszony nie gotowany - 360 kcal/100g
- Groszek krowi suszony nie gotowany - 343 kcal/100g
- Groszek krowi suszony gotowany - 76 kcal/100g
- Groszek suszony - 322 kcal/100g
- Groszek - 298 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Włoska mieszanka ziół - 259 kcal/100g