skład / składniki
gotowanie krok po kroku
na początek przygotowałem wszystkie składniki.
nasz ser jest twardy, więc łatwo go zetrzeć na grubej tarce. Otwórz słoik fasoli. Lepiej jest wziąć czerwoną fasolę, że tak powiem, pod kolorem paluszków krabowych. Nie potrzebujemy płynu, spuszczamy go za pomocą sita.
ostrożnie umyj czerwoną soczystą paprykę, usuń nasiona. Jeśli tego nie zrobisz, w sałatce pojawi się niepotrzebna gorycz. Mistrzowsko posiekaj przystojnego mężczyznę słomką i przejdź do paluszków krabowych.
jeśli patyczki są zamrożone, nie zapomnij ich wcześniej rozmrozić. Składniki sałatki powinny mieć ten sam kształt i rozmiar, więc do sałatki posiekaj pałeczki w paski.
nie zapomnij też o zieleni. Sam jestem fanem koperku, ale tutaj potrzebujemy kędzierzawej, aromatycznej pietruszki i delikatnych liści sałaty. Delikatnie umyj warzywa, aby nie zgnieść, osusz ręcznikiem i drobno posiekaj natkę pietruszki. Pozostaw sałatkę na później.
teraz, gdy wszystko jest gotowe, czas zdobyć salaterkę. Wkładamy do niego wszystkie przygotowane produkty, solimy (tutaj każdy opiera się na swoim smaku) i dodajemy 2-3 łyżki gęstego majonezu.
podawaj sałatkę krabową z fasolą na liściach sałaty, układając je na talerzu lub na wspólnym naczyniu.
to wszystko! Szybko i smacznie.
podzieliłem się tym przepisem kulinarnym z kolegami z pracy, wszyscy byli bardzo zadowoleni. A moje gospodarstwa domowe były najbardziej zadowolone, odkrywając w swoim menu nowe pyszne danie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Paluszki krabowe - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe Vici soczyste - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Miramar - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Fasola w puszkach - 99 kcal/100g