roladki wieprzowe z serem w sosie owocowo-grzybowym

Łatwe do przygotowania danie mięsne w piekarniku! Doskonały przepis na soczyste i miękkie bułki wieprzowe z nadzieniem serowym w sosie owocowo-grzybowym, które z pewnością przypadną do gustu wielu i mile zaskoczą ich wspaniałym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 26 % 8 g
tłuszcze 68 % 21 g
węglowodany 6 % 2 g
224 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować pyszne bułki wieprzowe z nadzieniem, przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój jeden kilogram mięsa wieprzowego na cienkie plasterki o grubości około jednego centymetra.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Bij każdy kawałek mięsa z obu stron młotkiem kuchennym.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Posiekane kawałki mięsa solimy i pieprzymy do smaku z każdej strony i układamy na talerzu.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Kładziemy patelnię na kuchence i wlewamy do niej dwie łyżki oleju roślinnego, następnie rozprowadzamy drobno posiekaną główkę cebuli i lekko smażymy.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Trzysta gramów pieczarek kroimy na średnie kawałki, po czym wkładamy je na patelnię do cebuli i smażymy.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pokrój jedną gruszkę na małe kawałki i włóż na patelnię do grzybów z cebulą.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj sól i mieszankę papryki do smaku na wspólnej patelni, a następnie mieszając smaż wszystkie składniki przez trzy minuty.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Włóż połowę ugotowanego nadzienia do głębokiej miski.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Pokrój jedną obraną pomarańczę na małe kawałki i włóż na patelnię do pozostałego nadzienia, a następnie mieszając, nadal smaż wszystkie składniki.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Drobno posiekaj dwa ząbki czosnku i włóż na patelnię, dodaj również liść laurowy.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Wlej suche nasiona gorczycy na patelnię.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Włóż dwie łyżki majonezu na patelnię i wymieszaj wszystkie składniki.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Wlej sto pięćdziesiąt mililitrów przegotowanej wody na patelnię.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Wymieszaj wszystkie składniki na patelni i przykryj patelnię pokrywką, aby przygotować sos przez siedem minut.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Rozłóż połowę talerza serka śmietankowego na każdym kawałku mięsa i dodaj jedną łyżkę nadzienia grzybowego.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Zwijamy mięso z nadzieniem w gęste bułki i mocujemy je wykałaczkami.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Rozłóż bułki na głębokiej blasze do pieczenia, a następnie włóż do piekarnika rozgrzanego do dwustu stopni na dwadzieścia pięć minut.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Po upływie czasu wyjmujemy blachę do pieczenia z piekarnika i wkładamy do niej przygotowany sos owocowo-grzybowy.

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Umieść blachę do pieczenia w piekarniku, aby upiec bułki z sosem na dziesięć minut.

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Gotowanie razem, gotowanie po prostu, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

roladki wieprzowe w sosie pomarańczowo-grzybowym z nadzieniem serowym. Cóż, bardzo prosty przepis na mięso w piekarniku na świąteczny stół noworoczny! Najbardziej aromatyczne i niezwykłe bułki mięsne z niesamowitym nadzieniem! Soczyste, miękkie bułki wieprzowe z pachnącymi grzybami to przysmak Dostępny dla każdego.
w tych bułkach wieprzowych z delikatnym serem, gotowanych w zwykłym piekarniku, wszyscy zakochują się od pierwszej próby, ponieważ ich niezwykłe właściwości smakowe są naprawdę wyjątkowe! Bułki mięsne z wyśmienitym nadzieniem owocowo-serowym to danie godne każdego świątecznego stołu! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Gruszka - 42   kcal/100g
  • Gruszka suszona - 246   kcal/100g
  • Gruszki konserwowe - 76   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Musztarda jadalnia - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pomarańcze - 36   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349   kcal/100g
  • Szyjka wieprzowa - 343   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy