skład / składniki
metoda gotowania
dziś w sklepach często można spotkać egzotycznego gościa - rybę lodową. Wcześniej taka ryba była niedroga, a teraz Można ją przypisać przysmakom-produkt nie jest tani, ale bardzo smaczny! Lodowe mięso rybne wyróżnia się śnieżnobiałą, niesamowicie delikatną konsystencją, dosłownie rozpływa się w ustach! Ponadto smakuje również słodko, ponieważ ryba ta żywi się krylem. Biorąc pod uwagę, że w mięsie Lodowej ryby nie ma kości, doskonale nadaje się do karmienia Lade bardzo małych dzieci.
gotowanie Lodowej ryby jest niezwykle proste! Ale najpierw należy go odpowiednio rozmrozić, co oznacza, że należy to robić powoli, stopniowo. Wyjmij rybę z zamrażarki i pozostaw do rozmrożenia w lodówce. możesz oczywiście użyć kuchenki mikrofalowej, ale w rezultacie ryba może nie być tak smaczna i znacznie mniej zdrowa. Dlatego lepiej uzbroić się w cierpliwość i wcześniej zadbać o rozmrażanie.
myjemy rozmrożoną rybę, w razie potrzeby myjemy, odcinamy głowy i płetwy, myjemy brzuch. Następnie kładziemy tusze na desce do krojenia i kroimy na duże kawałki. Lub zostawiamy go w całości, ponieważ ryba jest mała, całe tusze będą wyglądać uroczo i apetycznie.
postaw garnek z dwoma litrami osolonej wody na dużym ogniu, zagotuj płyn. Gdy woda się zagotuje, wrzucamy do niej kawałki Lodowej ryby i zmniejszamy ciepło do minimum. Myjemy gałązki zieleni (może to być koperek, pietruszka) i wrzucamy połowę do rondla. Wlej również ziarna pieprzu. Jeśli ryba jest gotowana dla dziecka, nie wkładaj ziół i pieprzu, a sól dodaj minimalną ilość.
gotuj kawałki Lodowej ryby przez 8 minut na najmniejszym ogniu,a następnie wyjmij rybę na talerz. Ważne jest, aby nie strawić ryby - ze względu na delikatną strukturę jej mięso ma duże szanse na przekształcenie się w galaretkę. Kładziemy tusze (kawałki) na porcjach, serwujemy według własnego gustu. Oferujemy tę opcję... Kawałki ryby podlewamy sokiem z cytryny (oczywiście nie podlewamy dziecka, ale po prostu ugniatamy, a nawet mielimy blenderem, mówimy o dorosłych zjadaczach). Siekamy świeże warzywa i wkładamy je do tuszy, można je ozdobić zielenią i na wierzchu. Posyp czarnym kruszonym pieprzem. Uzupełniamy dowolnym dodatkiem, jeśli istnieje taka potrzeba, i podajemy na ciepło na stole.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Ice Fish - 90 kcal/100g