gotowany kurczak z sosem czosnkowym

taki kurczak nie jest trudny do ugotowania i jest przyjemny do jedzenia!
katesAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 48 % 16 g
tłuszcze 48 % 16 g
węglowodany 3 % 1 g
209 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.

używam tego kulinarnego przepisu na gotowanego kurczaka z sosem czosnkowym od czasów szkolnych. Jak można się domyślić, jest łatwy w przygotowaniu, ale także bardzo sycący, smaczny i aromatyczny.
uwielbiam kuchnię abchaską, a przepyszny kurczak w pikantnym sosie jest jednym z moich ulubionych przysmaków. Nie mam wątpliwości, że cała Twoja rodzina pokocha to jedzenie, a goście będą cię chwalić jako profesjonalnego kucharza.
więc sam przepis.
weź tuszę z kurczaka, obierz ją z piór, umyj. Nie krojąc kurczaka na kawałki, zanurz go w garnku z wodą, aby mięso było całkowicie pod wodą i gotuj we wrzącej wodzie do miękkości. Następnie posolić gotowego kurczaka do smaku, pokroić na porcje i ułożyć na talerzu.
aby przygotować pikantny sos, musimy posiekać czosnek (można go zetrzeć), rozcieńczyć szklanką bulionu z kurczaka i posolić.
czosnek można ułożyć na talerzu z kurczakiem lub podawać oddzielnie od mięsa.
tak jak powiedziałem, gotowany kurczak z sosem czosnkowym gotuje się bardzo szybko, a twoja rodzina będzie pełna i zadowolona.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g

Podobne przepisy