skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak upiec faszerowaną cebulę w piekarniku? Przede wszystkim przygotuj wszystkie niezbędne produkty. Do jasności gotowego dania użyłem cebuli dwóch odmian-zwykłej cebuli i czerwonej sałatki. Weź Cebulki mniej więcej tej samej wielkości, aby były równomiernie ugotowane w tym samym czasie.
Krok 2:
Obierz Cebulki, pozostaw ogony po obu stronach, dzięki czemu cebula nie rozpadnie się podczas gotowania.
Krok 3:
Wlej wodę do kadzi lub małego rondla, lekko Posol, umieść na kuchence na silnym płomieniu, po ugotowaniu wyślij żarówki do wrzącej wody, zmniejsz ogień do średniego i gotuj przez około 20 minut. Następnie spuść wrzącą wodę i zanurz ugotowane cebule na kilka sekund w zimnej wodzie.
Krok 4:
Przygotuj nadzienie. Szynkę pokroić w drobną kostkę, użyłam gotowego pokrojonego produktu. Ubij jajko i wymieszaj.
Krok 5:
Dodaj nieco ponad połowę startego sera, bułkę tartą i czosnek do szynki.
Krok 6:
Następnie wyślij mieszankę mielonej papryki, szczyptę gałki muszkatołowej i pietruszki do nadzienia. Zamiast pietruszki użyłam mieszanki ziół prowansalskich z zamrażarki. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 7:
Pokrój każdą cebulę na pół, jak na zdjęciu.
Krok 8:
Ostrożnie, za pomocą łyżeczki wyjmij środek, pozostaw tylko 2-3 skrajne pierścienie. Środek może być dalej używany, na przykład, do gotowania zupy.
Krok 9:
Napełnij każdą cebulę nadzieniem, włóż do naczynia do pieczenia i polej odrobiną oliwy roślinnej lub oliwy z oliwek. Wyślij cebulę do nagrzanego piekarnika.
Krok 10:
Piecz w temperaturze 180-200 stopni przez około 30-40 minut (skup się na możliwościach piekarnika i upewnieniu się, że cebula nabrał lekko złotego odcienia). Posyp pozostałym serem na wierzchu i wstaw do piekarnika na kolejne 10-15 minut
Krok 11:
Soczysta, rumiana, aromatyczna nadziewana cebula jest gotowa!
dzięki temu, że cebula jest gotowana w lekko słonej wodzie przed pieczeniem, okazuje się delikatna i wcale nie gorzka.
bardziej podobała mi się pieczona czerwona cebula niż cebula. Smak wyszedł bardziej miękki i dyskretny.
cebula doskonale uzupełni tłuczone ziemniaki, gotowane zboża i dania mięsne.
można go podawać na świątecznym stole jako gorącą przekąskę.
smacznego!
jeśli używasz gotowych mieszanek przypraw, koniecznie przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często w takich mieszankach jest już sól, weź to pod uwagę, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie naczynia.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
aby piekarnik miał czas na osiągnięcie pożądanej temperatury, włącz go z wyprzedzeniem (10-20 minut przed rozpoczęciem gotowania).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Szynka gotowana - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g