skrzydełka kefirowe duszone w powolnej kuchence
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowanie żywności.
Krok 2:
Spłucz skrzydła pod bieżącą zimną wodą. Obierz marchewki i zetrzyj na grubej tarce. Pokrój cebulę w półpierścienie. Posiekaj bazylię.(Użyłam mrożonego) Naciśnij czosnek na wyciskarce do czosnku. Umieść wszystko w pojemniku, w którym możesz wymieszać. Dodaj kefir, bazylię, miód i sos sojowy. Odstawić na 2-3 godziny i dusić w powolnej kuchence w trybie: & quot; duszenie & quot; 50 min.
dla tych, którzy nie lubią czekać, możesz dusić od razu, nie czekając, aż skrzydła zostaną nasycone solanką.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Skrzydełka z kurczaka - 186 kcal/100g