skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić sałatkę męskie łzy? Przygotuj niezbędne składniki. Użyłem filetów, ale każda część kurczaka będzie działać. Zieloną cebulę można zastąpić cebulą. W razie potrzeby poparz go wrzącą wodą, aby usunąć nadmiar goryczy.
Krok 2:
Umyj kurczaka. Trochę posoliłem filety i upiekłem w folii w piekarniku. Możesz gotować kurczaka we wrzącej osolonej wodzie do miękkości. Schłodzić kurczaka.
Krok 3:
Wyjmij pieczarki z marynaty, pozwól płynowi spłynąć. Pokrój grzyby w plasterki lub małe kostki.
Krok 4:
Pokrój schłodzonego kurczaka w drobną kostkę.
Krok 5:
Wygodnie jest uformować sałatkę za pomocą pierścienia do gotowania. Wziąłem pierścień z dzielonej formy o średnicy 18 cm, umieść pierścień na płaskim talerzu, połóż przygotowanego kurczaka.
Krok 6:
Posmaruj warstwę kurczaka majonezem.
Krok 7:
Umyj zieloną cebulę, dobrze wysusz, drobno posiekaj. Posyp zieloną cebulą warstwę kurczaka.
Krok 8:
Ułóż pokrojone pieczarki równomiernie na wierzchu. Posmaruj majonezem.
Krok 9:
Jajka gotować na twardo przez 8-9 minut. Zalej jajka zimną wodą, aby ostygły. Obierz jajka ze skorupy, posiekaj na grubej tarce.
Krok 10:
Ułóż warstwę jajka na grzybach, posmaruj majonezem.
Krok 11:
Następnie ułóż warstwę koreańskiej marchewki, nałóż trochę majonezu.
Krok 12:
Zetrzyj ser na drobnej tarce.
Krok 13:
Posyp sałatkę startym serem. Przykryj sałatkę folią spożywczą i wstaw do lodówki, aby trochę się namoczyła i ostygła.
Krok 14:
Zdejmij pierścień do gotowania, w razie potrzeby udekoruj sałatkę ziołami i podawaj.
Krok 15:
Smacznego!
pamiętaj, aby umyć jajka przed użyciem, ponieważ nawet pozornie czysta skorupa może zawierać szkodliwe bakterie. Najlepiej używać detergentów do żywności i pędzla.
lepiej zrobić własny majonez. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe
przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser "stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Koreańska marchewka - 134 kcal/100g
- Pieczarki w puszkach - 12 kcal/100g