skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić mięso w piekarniku z ziemniakami i serem? Przygotuj do tego niezbędne składniki. Obierz ziemniaki z wyprzedzeniem i spłucz pod bieżącą wodą z zanieczyszczeń. Wybierz dowolne mięso, najważniejsze jest to, że jest bez kości. Wieprzowinę można zastąpić dowolnym innym mięsem.
Krok 2:
Pokrój mięso wieprzowe na małe kawałki. Posyp solą i przyprawami. Dodaj trochę oleju roślinnego. Wszystko wymieszaj.
Krok 3:
Pokrój obrane ziemniaki w kręgle w misce. Dodaj także sól, przyprawy i olej roślinny. Wymieszaj i upewnij się, że olej roślinny pokryje wszystkie ziemniaki cienką warstwą.
Krok 4:
Cebulę obrać, opłukać i pokroić w półpierścienie. Do pieczenia weź dowolną żaroodporną formę, której dno i boki posmaruj olejem roślinnym. Połowę posiekanej cebuli włożyć do formy, równomiernie rozprowadzając na dnie.
Krok 5:
Następnie rozłóż połowę przygotowanego mięsa.
Krok 6:
Ułóż połowę ziemniaków na mięsie.
Krok 7:
Następnie powtórz wszystkie warstwy ponownie. Przykryj formę folią i wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 45 minut.
Krok 8:
Następnie zdejmij folię i posyp naczynie startym serem. Wróć formę do piekarnika na kolejne 10-15 minut. Podczas pieczenia kieruj się piekarnikiem.
Krok 9:
Mięso z ziemniakami i serem jest gotowe! Wyjmij formę z piekarnika i podawaj na gorąco. Smacznego!
ser do tego dania nadaje się każdy-twardy, półtwardy, miękki, jak mozzarella. Najważniejsze jest to, że jest smaczny, wysokiej jakości, bez substytutów tłuszczów mlecznych i dobrze się topi.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g