skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak gotować zupę rybną z różowego łososia w puszkach? Przygotuj składniki zgodnie z listą. Dobrze spłucz warzywa szczotką, osusz. Obierz cebulę, umyj i osusz. Spuść cały płyn z konserw rybnych.
Krok 2:
Wyjmij rybę z puszki. Możesz usunąć kości kręgosłupa, ale możesz tego nie robić, ponieważ kości ryb w puszkach są bardzo miękkie. A następnie podziel różowego łososia na kawałki.
Krok 3:
Ziemniaki obrać i pokroić w drobną kostkę. Wlej wodę do rondla, włóż całą cebulę i ziemniaki i podpal. Doprowadź wodę do wrzenia i gotuj na najmniejszym ogniu przez około 10 minut.
Krok 4:
Obierz i zetrzyj marchewki na grubej tarce.
Krok 5:
Na patelni rozgrzej olej roślinny i smaż na nim marchewki przez 5 minut.
Krok 6:
Dodaj koncentrat pomidorowy na patelnię. Mieszając, smaż jeszcze przez kilka minut.
Krok 7:
Wyjmij cebulę z patelni, dodaj marchewkę z koncentratem pomidorowym, rybę, liść laurowy. Sól, pieprz, delikatnie wymieszaj. Doprowadzić do wrzenia, gotować przez 5 minut.
Krok 8:
Posyp gotową zupę świeżymi posiekanymi ziołami. Pozostaw pod przykryciem na 7-10 minut i wlej do talerzy. Smacznego!
możesz również dodać do zupy pozostały bulion rybny w słoiku. Wtedy smak będzie nieco bardziej nasycony.
Zmień gęstość zupy dla siebie, dodając lub zmniejszając wodę.
Ilość wody podaną w przepisie można zmniejszyć lub zwiększyć według własnego uznania, w zależności od tego, czy chcesz uzyskać gęstszą, czy cieńszą zupę.
koncentrat pomidorowy w tym przepisie można zastąpić pomidorami we własnym soku, świeżymi pomidorami lub keczupem.
do gotowania lepiej jest użyć neutralnej pod względem smaku wody filtrowanej lub butelkowanej. Jeśli używasz wody z kranu, pamiętaj, że może ona nadać potrawie nieprzyjemny charakterystyczny smak.
jako dziecko kochałem takie zupy o wiele bardziej. Chociaż teraz lubię je nie mniej. A co jest bardzo wygodne: nie trzeba myć, czyścić i patroszyć ryb, wkładać wszystkie produkty i robić swoje. Smażenie odbywa się w 10 minut. A potem możesz się bez tego obejść, kładąc produkty na samym początku. Przy minimalnych kosztach możesz przygotować pyszne i satysfakcjonujące pierwsze danie w mniej niż godzinę. Nawiasem mówiąc, zwykle kładę rybę z 2 puszek, aby była większa.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Różowy łosoś konserwowy - 136 kcal/100g