skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak upiec jabłka Cynamonowe w piekarniku? Przygotuj składniki. Możesz wziąć dowolne jabłka. Jeśli są zbyt kwaśne, dodaj więcej cukru - i odwrotnie. Najbardziej odpowiednie są soczyste, słodko-kwaśne, tej samej wielkości. Jabłka dobrze umyć i osuszyć.
Krok 2:
W osobnej misce połącz cukier z cukrem waniliowym, mielonym cynamonem i wymieszaj.
Krok 3:
Za pomocą małego wąskiego noża odetnij górę jabłek w pobliżu ogona w kształcie lejka. Ostrożnie użyj noża lub łyżki, aby usunąć trochę miąższu z jabłek, uważając, aby nie uszkodzić ścian, ponieważ sok wypłynie z jabłka przez przebicia w ścianach.
Krok 4:
Wlej do jabłek przygotowaną suchą mieszankę cukru i cynamonu.
Krok 5:
Na wierzch z kawałkiem masła.
Krok 6:
Umieść jabłka w naczyniu do pieczenia i przykryj je wcześniej pokrojonymi jabłkami & quot; pokrywkami & quot;.
Krok 7:
Zagotuj wodę i wlej do formy do jabłek. Piecz jabłka z cynamonem w piekarniku nagrzanym do 190°C przez około 20-30 minut. Dokładny czas i temperaturę pieczenia określ w piekarniku.
Krok 8:
Wyjmij gotowe jabłka z formy i podawaj, gdy są gorące. Smacznego!
prawidłowo ugotowane pieczone jabłka to niesamowite danie deserowe, które jest bardzo smaczne, a także zdrowe i niskokaloryczne. Wielu w dzieciństwie rozpieszczało to pachnące danie, ale większość dorosłych nie odmawia jedzenia pieczonego jabłka. Ten deser jest łatwy do przygotowania, więc poradzi sobie z nim nawet dziecko.
pieczone jabłka można gotować w inny sposób: pokrój każde jabłko na pół i usuń strąki nasion z każdej połowy, uważając, aby nie uszkodzić ścian owoców. W powstałych wgłębieniach wlej mieszaninę cukru z krizą i cukrem waniliowym. Ułóż na wierzchu kawałki masła. I włóż do piekarnika. To prawda, że musisz upiec takie jabłka trochę mniej. Prowadź gorące powietrze wpłynie bezpośrednio na nadzienie bez skórki, więc przygotowane w ten sposób jabłka upieczą się nieco szybciej. W zależności od wielkości Czas pieczenia może być dłuższy lub krótszy.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mielony cynamon - 247 kcal/100g