pieczone jabłka Cynamonowe w piekarniku

najsmaczniejsze, apetyczne, soczyste, święto każdego dnia! Jabłka pieczone z cynamonem w piekarniku to jeden z najprostszych i najtańszych gorących deserów. Ugotujesz go w 30 minut. Możesz dodać miód, skórkę z cytryny lub inne owoce cytrusowe, a po upieczeniu - lody lub bitą śmietanę. To jest pyszne!
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 24 % 4 g
węglowodany 76 % 13 g
90 kcal
IG: 54 / 0 / 46

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak upiec jabłka Cynamonowe w piekarniku? Przygotuj składniki. Możesz wziąć dowolne jabłka. Jeśli są zbyt kwaśne, dodaj więcej cukru - i odwrotnie. Najbardziej odpowiednie są soczyste, słodko-kwaśne, tej samej wielkości. Jabłka dobrze umyć i osuszyć.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    W osobnej misce połącz cukier z cukrem waniliowym, mielonym cynamonem i wymieszaj.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Za pomocą małego wąskiego noża odetnij górę jabłek w pobliżu ogona w kształcie lejka. Ostrożnie użyj noża lub łyżki, aby usunąć trochę miąższu z jabłek, uważając, aby nie uszkodzić ścian, ponieważ sok wypłynie z jabłka przez przebicia w ścianach.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej do jabłek przygotowaną suchą mieszankę cukru i cynamonu.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Na wierzch z kawałkiem masła.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Umieść jabłka w naczyniu do pieczenia i przykryj je wcześniej pokrojonymi jabłkami & quot; pokrywkami & quot;.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Zagotuj wodę i wlej do formy do jabłek. Piecz jabłka z cynamonem w piekarniku nagrzanym do 190°C przez około 20-30 minut. Dokładny czas i temperaturę pieczenia określ w piekarniku.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wyjmij gotowe jabłka z formy i podawaj, gdy są gorące. Smacznego!

prawidłowo ugotowane pieczone jabłka to niesamowite danie deserowe, które jest bardzo smaczne, a także zdrowe i niskokaloryczne. Wielu w dzieciństwie rozpieszczało to pachnące danie, ale większość dorosłych nie odmawia jedzenia pieczonego jabłka. Ten deser jest łatwy do przygotowania, więc poradzi sobie z nim nawet dziecko.

pieczone jabłka można gotować w inny sposób: pokrój każde jabłko na pół i usuń strąki nasion z każdej połowy, uważając, aby nie uszkodzić ścian owoców. W powstałych wgłębieniach wlej mieszaninę cukru z krizą i cukrem waniliowym. Ułóż na wierzchu kawałki masła. I włóż do piekarnika. To prawda, że musisz upiec takie jabłka trochę mniej. Prowadź gorące powietrze wpłynie bezpośrednio na nadzienie bez skórki, więc przygotowane w ten sposób jabłka upieczą się nieco szybciej. W zależności od wielkości Czas pieczenia może być dłuższy lub krótszy.

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Mielony cynamon - 247   kcal/100g

Podobne przepisy