skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystko, czego potrzebujesz.
Krok 2:
Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia.
Krok 3:
Ubij jajko w pianę, stopniowo dodając cukier.
Krok 4:
Dodaj masło i mleko do ubitego jajka, nie przestając ubijać.
Krok 5:
Porcjami przesiej mąkę do płynnej mieszanki i delikatnie wymieszaj.
Krok 6:
Ciasto ma średnią gęstość. Jeśli jest zbyt gęsty, dodaj trochę mleka, a jeśli jest zbyt rzadki, dodaj mąkę.
Krok 7:
Odłóż łyżkę ciasta na osobną miskę i przesiej do niej kakao.
Krok 8:
Mieszaj, aż będzie gładka. Jeśli ciasto jest zbyt gęste - dodaj kroplę mleka.
Krok 9:
Przenieś ciemne ciasto do kornetu.
Krok 10:
W razie potrzeby nasmaruj formę. Wypełnij wgłębienia na nogi (w razie potrzeby pysk) ciemnym ciastem.
Krok 11:
Następnie delikatnie wypełnij formy jasnym ciastem. Jeśli chcesz misie z nadzieniem-połóż dwie trzecie ciasta, następnie nadzienie (mleko skondensowane, dżem, czekolada itp.), a następnie zamknij trzecią ciasto.
Krok 12:
Piecz misie Barneya w piekarniku w temperaturze 170-180 stopni przez 15-25 minut. Nie prześwietlaj, w przeciwnym razie niedźwiedzie okażą się suche.
Krok 13:
Ostrożnie wyjmij wypieki z foremek i ostudź, najlepiej na ruszcie.
Krok 14:
Misie są urocze, możesz narysować im oczy, topiąc czekoladę.
Krok 15:
Formy do misiów Barneya są bardzo udane-Plecy unoszą się podczas pieczenia, a misie wyglądają jak prawdziwe.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g