skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
W misce na ciasto rozbij jajka.
Krok 2:
Dodaj kefir.
Krok 3:
Dodaj cukier.
Krok 4:
Dodaj sól.
Krok 5:
Dodaj olej słonecznikowy i wszystko dobrze wymieszaj.
Krok 6:
Przesiej mąkę do miski z płynnymi składnikami, dodaj sodę i dobrze wymieszaj.
Krok 7:
Ciasto jest gotowe.
Krok 8:
W misce z nadzieniem umieść rybę bez bulionu. Rozgnieć rybę widelcem.
Krok 9:
Pokrój jajko.
Krok 10:
Dodaj pokrojone jajko do ryby.
Krok 11:
Pokrój cebulę i dodaj do ryby i jajka.
Krok 12:
Nadzienie pieprzowe.
Krok 13:
Wymieszaj. Nadzienie jest gotowe.
Krok 14:
Wlej połowę ciasta do natłuszczonej formy.
Krok 15:
Rozłóż nadzienie na cieście równą warstwą.
Krok 16:
Wypełnij drugą częścią ciasta.
Krok 17:
Spłaszcz.
Krok 18:
Piecz ciasto w 180 stopniach przez 45 minut. Sprawdź gotowość wykałaczką.
Krok 19:
Lekko ostudź ciasto - i możesz podać.
Krok 20:
Takie ciasta z gorącymi pierwszymi daniami są dobre, a także ze słodką herbatą w drodze.
przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Przeczytaj wiele przydatnych informacji o mące i jej właściwościach w tym artykule!
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji w tym artykule !
aby piekarnik miał czas na osiągnięcie pożądanej temperatury, włącz go z wyprzedzeniem (10-20 minut przed rozpoczęciem gotowania).
do tego przepisu wystarczy każda forma odporna na ciepło. Jeśli używasz formy silikonowej, nie musisz smarować jej masłem lub margaryną. Ale lepiej jest lekko nasmarować metalowe, ceramiczne lub szklane naczynia olejem roślinnym, aby wypieki się nie przypaliły.
gdy górna warstwa pieczenia jest lekko zrumieniona, sprawdź gotowość: przebij drewnianym szpikulcem w kilku miejscach, jeśli szpikulec wyjdzie suchy, formę (lub blachę do pieczenia) można wyjąć z piekarnika.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal / 100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal / 100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Różowy łosoś konserwowy - 136 kcal/100g