ciasto z galaretką rybną z różowym łososiem w puszkach na kefirze

Szybkie i pyszne ciasto rybne! Nawet dziecko sobie poradzi! Ciasta z galaretką są wygodne na kolacje i wtedy, gdy musisz szybko coś wymyślić. Lub kiedy naprawdę chcesz teraz piec. Dlatego pozostaje zaopatrzyć się w różowego łososia w puszkach i przygotować to ciasto rybne, gdy jest to bardzo potrzebne i szybkie.
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 10 g
tłuszcze 24 % 8 g
węglowodany 47 % 16 g
161 kcal
IG: 13 / 0 / 88

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    W misce na ciasto rozbij jajka.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dodaj kefir.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj cukier.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj sól.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj olej słonecznikowy i wszystko dobrze wymieszaj.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przesiej mąkę do miski z płynnymi składnikami, dodaj sodę i dobrze wymieszaj.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Ciasto jest gotowe.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    W misce z nadzieniem umieść rybę bez bulionu. Rozgnieć rybę widelcem.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Pokrój jajko.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Dodaj pokrojone jajko do ryby.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Pokrój cebulę i dodaj do ryby i jajka.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Nadzienie pieprzowe.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Wymieszaj. Nadzienie jest gotowe.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Wlej połowę ciasta do natłuszczonej formy.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Rozłóż nadzienie na cieście równą warstwą.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Wypełnij drugą częścią ciasta.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Spłaszcz.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Piecz ciasto w 180 stopniach przez 45 minut. Sprawdź gotowość wykałaczką.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Lekko ostudź ciasto - i możesz podać.

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Takie ciasta z gorącymi pierwszymi daniami są dobre, a także ze słodką herbatą w drodze.

przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Przeczytaj wiele przydatnych informacji o mące i jej właściwościach w tym artykule!

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji w tym artykule !

aby piekarnik miał czas na osiągnięcie pożądanej temperatury, włącz go z wyprzedzeniem (10-20 minut przed rozpoczęciem gotowania).

do tego przepisu wystarczy każda forma odporna na ciepło. Jeśli używasz formy silikonowej, nie musisz smarować jej masłem lub margaryną. Ale lepiej jest lekko nasmarować metalowe, ceramiczne lub szklane naczynia olejem roślinnym, aby wypieki się nie przypaliły.

gdy górna warstwa pieczenia jest lekko zrumieniona, sprawdź gotowość: przebij drewnianym szpikulcem w kilku miejscach, jeśli szpikulec wyjdzie suchy, formę (lub blachę do pieczenia) można wyjąć z piekarnika.

miłego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal / 100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal / 100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Różowy łosoś konserwowy - 136   kcal/100g

Podobne przepisy