skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić chleb pita z czerwoną rybą? Przygotuj wszystkie składniki. Weź lekko soloną lub wędzoną rybę. Możesz zastąpić chleb pita dowolnymi cienkimi ciastami, odpowiednie są Meksykańskie lub hiszpańskie. Każda zieleń pasuje do Twojego gustu: nie tylko pietruszka, ale także koperek, zielona cebula i tak dalej.
Krok 2:
Połóż chleb pita lub cienką tortillę na talerzu lub desce. Rozłóż warstwę twarogu o grubości 5-8 mm. im grubsza warstwa, tym smaczniejsza. Ale nie bądź zbyt gorliwy-nadmiar nadzienia też nie jest potrzebny, wszystko powinno być z umiarem. Przekąska powinna być lekka, elegancka, romantyczna i stylowa!
Krok 3:
Umyj i osusz świeże warzywa. Posiekaj natkę pietruszki nożem. Pokrój filety z czerwonej ryby na kawałki o pożądanej wielkości.
Krok 4:
Na chlebie pita na wierzchu sera umieść posiekane warzywa. Można było oczywiście wymieszać go z serem, ale wtedy wszystkie liście utopią się w serze, a przekąska nie będzie wyglądać tak spektakularnie w przekroju. Ułóż kawałki czerwonej ryby na pokrojonych warzywach. Mocno zwiń bułkę pita, aby nadzienie nie wypadło z boków i włóż bułkę do lodówki na godzinę lub dwie, aby wszystkie składniki zostały ściśnięte.
Krok 5:
Przed podaniem pokrój bułkę z twarogiem i czerwoną rybą ostrym nożem lekko ukośnie na małe kawałki, dosłownie na jeden kęs, i pięknie ułóż na płaskim talerzu lub na talerzu, ozdobionym ziołami. Smacznego!
taką przekąskę można przygotować z wyprzedzeniem, oszczędzając czas na przygotowanie głównych gorących potraw i pozostawić w lodówce na noc. Pozostaje tylko pięknie pokroić bułki z czerwoną rybą przed podaniem i udekorować ziołami. Pokrój rolkę na małe kawałki. Ta przekąska z pewnością spodoba się Twoim gościom!
jak wybrać odpowiedni chleb pita? Przede wszystkim spójrz na datę produkcji na opakowaniu. Nie bierz przeterminowanych wypieków. Świeży chleb pita powinien mieć przyjemny zapach. Przyjrzyj się uważnie, aby nie było na nim plam i śladów pleśni.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g
- Ser twarogowy - 223 kcal/100g
- Czerwona ryba - 191 kcal/100g