skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak ugotować ucho z sandacza? Aby przygotować zupę, weź świeżego sandacza i przygotuj produkty zgodnie z listą. Dobrze umyj i osusz warzywa przed zdjęciem skóry.
Krok 2:
Oczyść sandacza z łusek i wnętrzności. Dobrze spłucz pod bieżącą zimną wodą. Osusz rybę ręcznikiem kuchennym. Odetnij głowę ryby częścią tuszy, ogon, Wytnij filet z części grzbietowej.
Krok 3:
Na patelni ułóż wszystkie ryby z wyjątkiem filetów. Filet można umieścić w dużych kawałkach na samym końcu gotowania, zwłaszcza jeśli ucho przygotowuje się na specjalną okazję-świąteczny obiad lub kolację. W przeciwnym razie filet można wykorzystać na przykład do pieczenia lub smażenia w cieście. Napełnij rybę wodą i podpal. Doprowadzić do wrzenia. Usuń pianę i dodaj korzenie (kawałek marchewki, cebuli) i łodygi zieleni.
Krok 4:
Ziemniaki, marchewkę i cebulę obrać i pokroić w kostkę.
Krok 5:
Gdy ryba jest ugotowana, wyjmij ją i korzenie z bulionu, ostudź i usuń miąższ z nasion. Odcedź bulion. Następnie wlej bulion z powrotem do garnka.
Krok 6:
Dodaj gotowane warzywa i przyprawy do bulionu, gotuj na małym ogniu, aż ziemniaki będą w połowie ugotowane.
Krok 7:
Zanurz miąższ ryby w uchu. Dobrze rozgrzej ucho. Zdejmij z ognia, gdy tylko ryba się ugotuje.
Krok 8:
UHU podawaj ze świeżymi ziołami i plasterkiem cytryny. Świeże, pachnące ucho sandacza jest gotowe! Smacznego!
zupy rybne charakteryzują się lekkością i świeżością smaku, dlatego dobrze jest włączyć je do swojego menu. Poza tym, gdzie umieścić głowy i ogony świeżych ryb? W uchu doskonale odnajdują swoje zastosowanie. Ucho sandacza można ugotować w naturze na ogniu - będzie to na ogół niezapomniane danie, ponieważ przy mgle ognia ta prosta zupa nabiera nieporównywalnego aromatu i smaku!
W przypadku tego przepisu lepiej nie brać mrożonych, ale świeżych ryb.
warzywa korzeniowe najlepiej myć szczotką lub twardą gąbką pod bieżącą wodą.
Ilość wody podaną w przepisie można zmniejszyć lub zwiększyć według własnego uznania, w zależności od tego, czy chcesz uzyskać gęstszą, czy cieńszą zupę.
do gotowania lepiej jest użyć neutralnej pod względem smaku wody filtrowanej lub butelkowanej. Jeśli używasz wody z kranu, pamiętaj, że może ona nadać potrawie nieprzyjemny charakterystyczny smak.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Sandacz gotowany - 97 kcal/100g
- Sandacz - 89 kcal/100g
- Sandacz świeży - 84 kcal/100g
- Sandacz nadziewany - 144 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Kminek - 333 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g