pierogi rybne

kochasz rybę? Wtedy te pierogi na pewno ci się spodobają. Ten przepis na pierogi rybne natknąłem się przypadkiem - a pierwszą myślą było "pierogi i ryby? - Nie, to nie moje...". Ale pomyślałam " A dlaczego nie?& quot;, uwielbiam różnego rodzaju eksperymenty. Muszę powiedzieć, że wszystko okazało się bardzo, bardzo smaczne!
nasstinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 4 g
tłuszcze 39 % 7 g
węglowodany 39 % 7 g
122 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić pierogi rybne? Zrobię pierogi z mintaja. Ale możesz użyć filetów z dowolnej innej ryby, według własnego gustu. Oczywiście, jakiego rodzaju ryb używasz, powiesi smak dania rybnego. Przygotowujemy niezbędne składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dodaj sól do mąki pszennej

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlać wrzącą wodę, wymieszać, dodać olej roślinny

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zagniatamy ciasto parzone na pierogi

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Ciasto okazuje się miękkie, elastyczne, dobrze trzyma kształt i bardzo dobrze się skleja - co jest bardzo ważne dla pierogów rybnych, ponieważ jestem pewien, że nie rozpadną się podczas gotowania. Praca z ciastem to przyjemność!

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przykryj ciasto torbą lub wilgotnym ręcznikiem i odłóż ciasto na bok - pozwól mu odpocząć

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Podczas gdy nasze ciasto odpoczywa. Odpowiemy na pytanie. Jak zrobić mieloną rybę na pierogi? Tak jest.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Filety rybne, smalec i cebula przekręcamy w maszynce do mięsa, solimy

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dodaj trochę wody do mielonego mięsa

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Posyp mieszanką mielonej papryki

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Możesz zacząć rzeźbić pierogi

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Rozwałkuj część ciasta na cienką warstwę o grubości 2-3 mm

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Wycinamy małe kółka kieliszkiem

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Uzyskuje się takie puste miejsca

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Na każdym półfabrykacie rozprowadzamy nadzienie z mielonej ryby-około 1 herbaty. L. i lepimy pierogi

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Włóż garnek z wodą, dodaj LISA laurowego, ziele angielskie i groszek i zagotuj

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Podczas gdy woda się gotuje, formujemy pierwszą partię pierogów - tutaj możesz wezwać domowników o pomoc, ponieważ jest to dość długi i żmudny proces

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Woda już się zagotowała-sól

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Kładziemy część pierogów-niewiele, żeby mieli miejsce do gotowania

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Gdy pojawią się pierogi-gotuj przez kolejne 7 minut, a następnie możesz złapać 1 pierogi i spróbować - zwykle są gotowe w tym czasie)

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Podawaj z masłem i śmietaną. Smacznego!

bardzo nam się podobały takie pierogi-świetne rozwiązanie na urozmaicenie diety! Spróbuj-w końcu jest nie tylko bardzo smaczny, ale także zdrowy!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy - 871   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947   kcal/100g
  • Skwarki wieprzowe - 895   kcal/100g
  • Smalec - 797   kcal/100g
  • Szpik - 658   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal / 100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Filety rybne - 204   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy