skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić pierogi rybne? Zrobię pierogi z mintaja. Ale możesz użyć filetów z dowolnej innej ryby, według własnego gustu. Oczywiście, jakiego rodzaju ryb używasz, powiesi smak dania rybnego. Przygotowujemy niezbędne składniki.
Krok 2:
Dodaj sól do mąki pszennej
Krok 3:
Wlać wrzącą wodę, wymieszać, dodać olej roślinny
Krok 4:
Zagniatamy ciasto parzone na pierogi
Krok 5:
Ciasto okazuje się miękkie, elastyczne, dobrze trzyma kształt i bardzo dobrze się skleja - co jest bardzo ważne dla pierogów rybnych, ponieważ jestem pewien, że nie rozpadną się podczas gotowania. Praca z ciastem to przyjemność!
Krok 6:
Przykryj ciasto torbą lub wilgotnym ręcznikiem i odłóż ciasto na bok - pozwól mu odpocząć
Krok 7:
Podczas gdy nasze ciasto odpoczywa. Odpowiemy na pytanie. Jak zrobić mieloną rybę na pierogi? Tak jest.
Krok 8:
Filety rybne, smalec i cebula przekręcamy w maszynce do mięsa, solimy
Krok 9:
Dodaj trochę wody do mielonego mięsa
Krok 10:
Posyp mieszanką mielonej papryki
Krok 11:
Możesz zacząć rzeźbić pierogi
Krok 12:
Rozwałkuj część ciasta na cienką warstwę o grubości 2-3 mm
Krok 13:
Wycinamy małe kółka kieliszkiem
Krok 14:
Uzyskuje się takie puste miejsca
Krok 15:
Na każdym półfabrykacie rozprowadzamy nadzienie z mielonej ryby-około 1 herbaty. L. i lepimy pierogi
Krok 16:
Włóż garnek z wodą, dodaj LISA laurowego, ziele angielskie i groszek i zagotuj
Krok 17:
Podczas gdy woda się gotuje, formujemy pierwszą partię pierogów - tutaj możesz wezwać domowników o pomoc, ponieważ jest to dość długi i żmudny proces
Krok 18:
Woda już się zagotowała-sól
Krok 19:
Kładziemy część pierogów-niewiele, żeby mieli miejsce do gotowania
Krok 20:
Gdy pojawią się pierogi-gotuj przez kolejne 7 minut, a następnie możesz złapać 1 pierogi i spróbować - zwykle są gotowe w tym czasie)
Krok 21:
Podawaj z masłem i śmietaną. Smacznego!
bardzo nam się podobały takie pierogi-świetne rozwiązanie na urozmaicenie diety! Spróbuj-w końcu jest nie tylko bardzo smaczny, ale także zdrowy!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy - 871 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947 kcal/100g
- Skwarki wieprzowe - 895 kcal/100g
- Smalec - 797 kcal/100g
- Szpik - 658 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal / 100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Filety rybne - 204 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g