ziemniaki jak na ognisku w piekarniku
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Ziemniaki umyć;
2. Mąkę i sól wymieszać;
3. W tej panierce obtocz mokre, czyste ziemniaki ze wszystkich stron;
4. Włóż ziemniaki do formy;
5. Piecz ziemniaki w piekarniku przez 1 godzinę w temperaturze 180 stopni;
6. Nadzienie: wymieszaj posiekane warzywa z posiekanym czosnkiem, miękkim masłem i solą;
7. Pokrój gorące ziemniaki na pół, posmaruj nadzieniem;
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g