pieczona dynia z oliwkami w piekarniku

szybkie gotowanie. Zdrowe danie. Nadaje się zarówno na śniadanie, jak i na kolację.
lanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 5 % 1 g
tłuszcze 60 % 12 g
węglowodany 35 % 7 g
134 kcal
IG: 14 / 0 / 86

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

obierz dynię i pokrój na kawałki. Posmaruj masłem formę i ułóż dynię. Sól, pieprz, skrop oliwą z oliwek dynię. Dodaj oliwki. Piec w 180 stopniach 30-40 min.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Dynia - 29   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Oliwki - 115   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g

Podobne przepisy