chleb Borodinsky w maszynie do chleba
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
zaczynamy przygotowywać chleb Borodinsky ' ego od tego, że dokładnie gotujemy 4 łyżki słodu w 80 gramach wrzącej wody, a następnie przykrywamy pokrywką i odstawiamy na około 5-7 minut. Następnie wkładamy wszystkie pozostałe powyższe składniki (z wyjątkiem wody) do wypiekacza do chleba. Teraz bierzemy wodę, dodajemy do niej bogaty słód, mieszamy całą masę i dodajemy do wypiekacza do chleba. Ponownie dobrze wymieszaj całą masę, Zamknij maszynę do chleba i włącz tryb ciasta żytniego. Przez cały czas gotowania monitorujemy nasz przyszły chleb. Po około 30-35 minutach nasz domowy chleb Borodino. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Mąka żytnia - 305 kcal/100g
- Słód - 361 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g