ciasto do pizzy na wodzie i oleju w wypiekaczu do chleba

klasyczny przepis na ciasto do pizzy w maszynie do chleba. Dla miłośników cienkiej pizzy proponuję następujący przepis. Zgodnie z opisaną w nim technologią, z minimalnego zestawu produktów i za pomocą" inteligentnego " wypiekacza do chleba można przygotować cienkie elastyczne i delikatne ciasto.
DenisAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 8 g
tłuszcze 11 % 6 g
węglowodany 74 % 39 g
238 kcal
IG: 3 / 0 / 98

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

biorąc miskę wypiekacza do chleba, umieść w niej wszystkie składniki w kolejności przewidzianej w książce kucharskiej urządzenia (w niektórych Najpierw produkty płynne, a następnie stałe, w innych odwrotnie). Mąkę przed położeniem należy przesiać.

po umieszczeniu wiadra z jedzeniem w wypiekaczu do chleba należy go włączyć, ustawiając wymagany tryb. Ci, którzy mają przycisk "Pizza" na panelu, mogą go włączyć. W innych modelach, w których nie ma trybu pizzy o tej samej nazwie, możesz użyć instalacji "przygotuj ciasto drożdżowe". Po około 60-90 minutach (w zależności od modelu urządzenia) będziesz mieć gotowe ciasto na pizzę w wiadrze.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Suche drożdże - 410   kcal/100g

Podobne przepisy