Nalewka z czarnej porzeczki na wódce

mocny, aromatyczny napój pasuje do każdej uczty! Nalewka okazuje się potrzebna, a co najważniejsze-szybko. Dobra opcja, gdy nie ma czasu czekać kilka miesięcy. Nalewka według tego przepisu ma piękny głęboki kolor, a jej aromatu nie można wyrazić słowami, tylko cieszyć się. Nawiasem mówiąc, możesz go ugotować nie tylko ze świeżych jagód, ale także mrożonych, chociaż oczywiście w tym przypadku trochę straci zapach i smak. Ale możesz go ugotować w dowolnym momencie, niezależnie od pory roku. Nalewka jest przechowywana przez długi czas - co najmniej rok.
WhiteSinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 22 g
172 kcal
IG: 14 / 0 / 86

metoda gotowania

czas gotowania: 21 D 40 min

posortuj jagody, umyj, osusz.

wymieszaj wodę z cukrem w rondlu, umieść na kuchence i zagotuj. Gdy woda się zagotuje, musisz wlać do niej jagody i gotować je przez 3 minuty, od czasu do czasu mieszając.

zdejmij patelnię z ognia, ostudź trochę i dobrze pamiętaj o porzeczkach. Następnie pozwól mu ostygnąć do temperatury pokojowej. Dodaj wódkę do masy jagodowej, wymieszaj, wlej wszystko do szklanego słoika, zamknij pokrywkę.

umieść słoik w ciemnym miejscu do zaparzenia przez trzy tygodnie. Raz na kilka dni nie zapomnij potrząsnąć słoikiem z serca.

po trzech tygodniach przecedź zawartość słoika przez kilka warstw gazy i wlej do butelek, Zamknij korkami. Przechowuj gotową nalewkę w chłodzie.

Zabawne tosty!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Wódka - 235   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Porzeczka czarna - 38   kcal/100g
  • Porzeczka czarna świeżo mrożona - 44   kcal/100g

Podobne przepisy