skład / składniki
metoda gotowania
pierwszym krokiem jest pokrojenie cebuli w cienkie pierścienie lub półpierścienie - jak wolisz. Włóż cebulę do małego naczynia, zalej octem i olejem, dodaj przyprawy. Delikatnie, aby nie uszkodzić cebuli, wymieszaj. Pozwól marynować przez kilka minut.
W międzyczasie oczyść śledzie z folii i wnętrzności, jeśli to konieczne. W razie potrzeby głowę można usunąć lub pozostawić.
następnie podziel rybę na 7 porcji, nie licząc głowy.
ostrożnie, aby nie uszkodzić apetycznego wyglądu, włóż kawałki do małego naczynia. Dodaj marynatę cebulową do śledzia, ale bez cebuli. Wszystko delikatnie wymieszaj i pozwól mu parzyć przez kilka minut.
następnie pięknie ułóż śledzie na talerzu, udekoruj marynowaną cebulą. W razie potrzeby możesz polać naczynie marynatą. Udekoruj koperkiem.
przekąska jest gotowa, możesz rozpocząć wakacje! Wesołych toastów!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śledź w oleju roślinnym - 301 kcal/100g
- Śledź w śmietanie - 97 kcal/100g
- Śledź w sosie pomidorowym - 159 kcal/100g
- Śledzie wędzone na gorąco - 215 kcal/100g
- Śledzie marynowane - 192 kcal/100g
- Śledź świeży - 161 kcal/100g
- Śledzie solone - 217 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Mieszanka groszku pieprzowego - 231 kcal/100g