skład / składniki
metoda gotowania
ciasto na pierogi na wodzie różni się od zwykłego tym, że ze względu na reakcje składników z gazem zawartym w wodzie cały proces ugniatania przebiega szybciej. Lepiej jest wziąć wodę mineralną, która nie jest zbyt słona, jak "Karachinskaya".
1. Wymieszaj sól, cukier i jajko.
2. Dodaj szklankę wody mineralnej. Dobrze wymieszaj.
3. Teraz pozostaje dodać mąkę partiami, stopniowo mieszając ją z ciastem. Najpierw rozprowadzam masę zwykłym widelcem, a następnie mieszam ciasto rękami.
4. Gdy ciasto stanie się elastyczne i elastyczne, należy dać mu czas na sprawdzenie - włożyć do torby lub dokręcić folią i pozostawić na chwilę, 20 minut. Następnie możesz pozwolić mu pracować.
z takiego ciasta uzyskuje się doskonałe nie tylko pierogi, ale także manti, pierogi.
spróbuj, nie bój się eksperymentować!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Woda mineralna - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g