skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania trzech pysznych i aromatycznych sałatek warzywnych, obieramy dwie papryki i gotujemy dwa jaja kurze na twardo.
Krok 2:
Pokrój wymaganą ilość kapusty pekińskiej w cienkie paski i posiekaj dwie gałązki koperku, a następnie dobrze wymieszaj i włóż do głębokiego talerza.
Krok 3:
Pokrój jednego pomidora w kostkę i wyślij do wspólnego talerza.
Krok 4:
Pokrój również ogórki w kostkę.
Krok 5:
Rozłóż pokrojone ogórki na wspólnym talerzu.
Krok 6:
Dodaj sól do smaku z czarnym pieprzem, dobrze wymieszaj i wlej olej roślinny do smaku.
Krok 7:
Pokrój dwie papryki na dwie części i wypełnij każdą połowę gotowanymi warzywami na talerzu. Pierwszy rodzaj świeżej i aromatycznej letniej sałatki jest gotowy.
Krok 8:
Aby przygotować drugi rodzaj sałatki, drobno posiekaj czterysta gramów rzodkiewki.
Krok 9:
Dodaj mniej więcej taką samą ilość posiekanej zielonej cebuli z koperkiem do pokrojonej rzodkiewki.
Krok 10:
Dobrze mieszając wszystkie składniki, połóż je na talerzu. Pokrój pomidora cienkimi pierścieniami, pokrój dwa ugotowane jaja kurze na ćwiartki i rozłóż je na talerzu wokół rzodkiewki z ziołami.
Krok 11:
Przygotuj sos do drugiego rodzaju sałatki z trzech łyżek kwaśnej śmietany z czarnym pieprzem i solą do smaku, którą dobrze wymieszaj na pomidorach, a następnie dodaj gałązki koperku do dekoracji. Drugi rodzaj świeżej i aromatycznej letniej sałatki jest gotowy.
Krok 12:
W przypadku trzeciego rodzaju sałatki przygotowujemy aromatyczne nadzienie i bardzo drobno siekając ząbek czosnku, wkładamy go do miski, dodajemy jedną łyżkę oliwy z oliwek i mieszamy. Pokrój duży, ale nie przejrzały pomidor w centymetrowe pierścienie.
Krok 13:
Dobrze podgrzej patelnię na kuchence z dodanymi do niej dwiema łyżkami oliwy z oliwek i rozłóż pierścienie pomidora, które lekko smażymy przez jedną do dwóch minut z każdej strony.
Krok 14:
Lekko opiekane pierścienie pomidora układamy na talerzu, dodajemy sól do smaku, polewamy polewą czosnkową na wierzch, a następnie dekorujemy gałązkami pietruszki i bazylii. Trzeci rodzaj świeżej i aromatycznej letniej sałatki jest gotowy.
Krok 15:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego, Drodzy przyjaciele!
proste w przygotowaniu przepisy na nowe sałatki warzywne, które świetnie sprawdzą się na co dzień i ozdobią świąteczny stół. Oryginalna porcja sałatek warzywnych zostanie doceniona przez twoich bliskich i przyjaciół!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Rzodkiewka - 20 kcal/100g
- Kapusta pekińska - 16 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g