ucho z głowy szczupaka
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
1. Przede wszystkim obieramy ziemniaki, myjemy, kroimy w kostkę, jak zwykle na zupę. Włóż ziemniaki do rondla, wlej wodę, Wyślij do ognia, gotuj przez 10 minut.
2. W międzyczasie myjemy głowę szczupaka pod bieżącą wodą, usuwamy skrzela i płetwy, ponownie myjemy.
3. Obierz cebulę, włóż ją w całości na patelnię z rybą, solą.
4. Obierz marchewki, zetrzyj na drobnej tarce, Wyślij do zupy.
5. Zmniejsz ogień do minimum i gotuj przez 25 minut, po czym usuń cebulę łyżką cedzakową.
6. Umyj zieloną cebulę i koperek, drobno posiekaj, dodaj do zupy wraz z liściem laurowym i czarnym pieprzem 5 minut przed gotowaniem.
7. Wlać porcje do ucha, zdemontować głowę szczupaka i włożyć mięso do każdego talerza.
jedz dla zdrowia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Szczupak w sosie pomidorowym - 108 kcal/100g
- Szczupak gotowany - 98 kcal/100g
- Szczupak przypływowy - 90 kcal/100g
- Szczupak świeży - 82 kcal/100g
- Szczupak faszerowany - 141 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g