rybne ceviche z łososia

egzotyczne danie kuchni peruwiańskiej-orzeźwiające i niskokaloryczne! Ceviche przygotowuje się z dodatkiem owoców morza lub ryb i przypisuje to danie kuchni Peru. Jego osobliwością jest to, że ryba jest używana na surowo - krótko marynowana w soku z limonki, a następnie podawana z różnymi warzywami i owocami. Spróbuj-jest bardzo nietypowy i smaczny, a ponadto przydatny dla sylwetki!
alena•♫Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 37 % 7 g
tłuszcze 42 % 8 g
węglowodany 21 % 4 g
143 kcal
IG: 75 / 25 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 35 min

1. Jak zrobić rybne ceviche z łososia? Łososia pokroić w kostkę.
2. Awokado, mango, paprykę i ogórek również pokroić w kostkę. Staraj się, aby wszystkie kawałki były mniej więcej tego samego rozmiaru (około 1,5 cm).
3. Obierz cebulę i pokrój w cienkie pierścienie.
4. Pokrój w mniejsze kostki lub małe paski Jalapeno.
5. Wyciśnij sok z limonki, polej posiekaną rybą, warzywami i owocami.
6. Dodaj sezam do mieszanki, sól i pieprz, jeśli chcesz.
7. Wlej oliwę z oliwek i wszystko delikatnie wymieszaj drewnianą szpatułką.
8. Włóż ceviche do lodówki na 20 minut, po czym można go podawać, układając w piękne miski i dekorując plasterkami limonki.

smacznego!

W przypadku tego przepisu lepiej nie brać mrożonych, ale świeżych ryb, w przeciwnym razie gotowa ryba może być sucha.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Łosoś mielony - 130   kcal/100g
  • Łosoś wędzony - 162   kcal/100g
  • Łosoś z grilla - 283   kcal/100g
  • Łosoś świeży - 201   kcal/100g
  • Łosoś solony - 269   kcal/100g
  • Łosoś saute - 379   kcal/100g
  • Świeże ogórki - 15   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Awokado - 208   kcal/100g
  • Limonka - 16   kcal/100g
  • Szalotka - 72   kcal/100g
  • Mango - 67   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Nasiona sezamu łuskane - 582   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g

Podobne przepisy