skład / składniki
metoda gotowania
1. Jak zrobić rybne ceviche z łososia? Łososia pokroić w kostkę.
2. Awokado, mango, paprykę i ogórek również pokroić w kostkę. Staraj się, aby wszystkie kawałki były mniej więcej tego samego rozmiaru (około 1,5 cm).
3. Obierz cebulę i pokrój w cienkie pierścienie.
4. Pokrój w mniejsze kostki lub małe paski Jalapeno.
5. Wyciśnij sok z limonki, polej posiekaną rybą, warzywami i owocami.
6. Dodaj sezam do mieszanki, sól i pieprz, jeśli chcesz.
7. Wlej oliwę z oliwek i wszystko delikatnie wymieszaj drewnianą szpatułką.
8. Włóż ceviche do lodówki na 20 minut, po czym można go podawać, układając w piękne miski i dekorując plasterkami limonki.
smacznego!
W przypadku tego przepisu lepiej nie brać mrożonych, ale świeżych ryb, w przeciwnym razie gotowa ryba może być sucha.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Łosoś mielony - 130 kcal/100g
- Łosoś wędzony - 162 kcal/100g
- Łosoś z grilla - 283 kcal/100g
- Łosoś świeży - 201 kcal/100g
- Łosoś solony - 269 kcal/100g
- Łosoś saute - 379 kcal/100g
- Świeże ogórki - 15 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Awokado - 208 kcal/100g
- Limonka - 16 kcal/100g
- Szalotka - 72 kcal/100g
- Mango - 67 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g