sos do hamburgerów

rumieniec, pyszny i wszechstronny. To samo dotyczy mięsa. Jak inaczej możesz nadać smak różnym potrawom, jeśli nie sosowi? Jakiego rodzaju nie są i jak tylko nie eksperymentują z nimi. Prawdopodobnie każda gospodyni ma kilka rodzajów sprawdzonych sosów i na każdą okazję. Do sałatek jeden sos , do dressingu drugi, a do tego jest mnóstwo przepysznych i aromatycznych sosów do hamburgerów, które zostaną opisane w tym przepisie. Orientalny smak rzadko pozostawia nikogo obojętnym.
olenikaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 5 g
tłuszcze 26 % 11 g
węglowodany 62 % 26 g
127 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj składniki: płynną soję, olej roślinny, czosnek, mieloną kolendrę, koncentrat pomidorowy. Dla wygodnego pomiaru biorę duże miski i rozprowadzam na nich składniki, jest to łatwiejsze niż odmierzanie gramów, ponieważ gotujemy smak, a nie leki w aptece), więc powyżej, w głównych produktach, gramy mogą nie być dokładne.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Bierzemy całą miskę koncentratu pomidorowego, pół miski soi i jedną trzecią miski oleju roślinnego. Pocieramy czosnek przez bardzo drobną tarkę, odmierzamy łyżeczkę zmielonej kolendry.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zaczynamy mieszać kompozycję w następującej kolejności: najpierw czosnek, kolendra i olej roślinny. Konieczne jest dokładne zmielenie łyżką, aby wszystkie aromaty i estry mieszały się jak najlepiej.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Teraz dodaj soję i wymieszaj.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pozostaje tylko dokładnie wymieszać koncentrat pomidorowy, który należy dobrze i równomiernie wymieszać z masłem, a pyszny & quot; czekoladowy & quot; sos do hamburgera jest gotowy.

ten sos pasuje do absolutnie każdego burgera, hotdoga, kanapki i MN. jego orientalny aromat kusi smakiem i czerwonym apetycznym kolorem.

jest szczególnie dobry dla tych, którzy nie lubią majonezu i keczupu skrobiowego. Chociaż ten sos można mieszać z musztardą i majonezem.

wyobraź sobie bułkę obficie posmarowaną jasnym czerwonym sosem, a na niej apetycznie ułożony jest smażony kotlet. To bardzo udane połączenie pomidorów i mięsa i jest o wiele bardziej przydatne niż na przykład majonez.

P. S. ten sos jest dość wszechstronny. Jest pyszny ze spaghetti i do pizzy, a nawet może być używany do smażenia, a jednocześnie nie będzie już tak ostrego zapachu czosnku, ponieważ jest już zmiękczony olejem. A także frytki kartoflowe lub po prostu z ziemniakami w mundurku.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g

Podobne przepisy