skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki: płynną soję, olej roślinny, czosnek, mieloną kolendrę, koncentrat pomidorowy. Dla wygodnego pomiaru biorę duże miski i rozprowadzam na nich składniki, jest to łatwiejsze niż odmierzanie gramów, ponieważ gotujemy smak, a nie leki w aptece), więc powyżej, w głównych produktach, gramy mogą nie być dokładne.
Krok 2:
Bierzemy całą miskę koncentratu pomidorowego, pół miski soi i jedną trzecią miski oleju roślinnego. Pocieramy czosnek przez bardzo drobną tarkę, odmierzamy łyżeczkę zmielonej kolendry.
Krok 3:
Zaczynamy mieszać kompozycję w następującej kolejności: najpierw czosnek, kolendra i olej roślinny. Konieczne jest dokładne zmielenie łyżką, aby wszystkie aromaty i estry mieszały się jak najlepiej.
Krok 4:
Teraz dodaj soję i wymieszaj.
Krok 5:
Pozostaje tylko dokładnie wymieszać koncentrat pomidorowy, który należy dobrze i równomiernie wymieszać z masłem, a pyszny & quot; czekoladowy & quot; sos do hamburgera jest gotowy.
ten sos pasuje do absolutnie każdego burgera, hotdoga, kanapki i MN. jego orientalny aromat kusi smakiem i czerwonym apetycznym kolorem.
jest szczególnie dobry dla tych, którzy nie lubią majonezu i keczupu skrobiowego. Chociaż ten sos można mieszać z musztardą i majonezem.
wyobraź sobie bułkę obficie posmarowaną jasnym czerwonym sosem, a na niej apetycznie ułożony jest smażony kotlet. To bardzo udane połączenie pomidorów i mięsa i jest o wiele bardziej przydatne niż na przykład majonez.
P. S. ten sos jest dość wszechstronny. Jest pyszny ze spaghetti i do pizzy, a nawet może być używany do smażenia, a jednocześnie nie będzie już tak ostrego zapachu czosnku, ponieważ jest już zmiękczony olejem. A także frytki kartoflowe lub po prostu z ziemniakami w mundurku.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g