skład / składniki
metoda gotowania
osobno chcę zauważyć, że danie zawiera jednocześnie dwa najzdrowsze składniki, które mają korzystny wpływ na ludzkie ciało. Pierwszym z nich jest czarna soczewica, czyli bieługa, powszechnie kochana i powszechnie używana przez wegetarian. A drugi to orzeszki piniowe, których skład chemiczny jest po prostu niesamowity: mają korzystny wpływ na ogólny stan organizmu.
Zacznijmy więc gotowanie, do czego służy:
1. Umyte i obrane grzyby drobno posiekaj i smaż z solą i pieprzem na maśle do miękkości. Grzyby powinny być miękkie i rumiane, a cały nadmiar płynu odparować.
2. Cebulę obrać i pokroić w dużą kostkę. Smażyć na małym ogniu na oliwie z oliwek na złoty kolor.
3. Wlać soczewicę bulionem warzywnym (lub zimną wodą), posolić, zagotować i gotować przez 20 minut. Soczewica powinna stać się miękka, ale nie powinna się gotować.
4. Wymieszaj gotowe składniki, jeśli to konieczne, sól.
5. Połóż poduszkę z rukoli na talerzu, połóż na niej mieszankę grzybów, soczewicy i cebuli.
6. Wymieszaj orzeszki piniowe i kapary i posyp je na wierzchu.
podawaj danie na ciepło, obficie dekorując czosnkiem lub cebulą.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Orzeszki bukowe - 568 kcal/100g
- Pinia - 635 kcal/100g
- Orzechy cedrowe - 620 kcal/100g
- Kapary w puszkach - 23 kcal/100g
- Kapary - 23 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Rukola - 25 kcal/100g
- Czarna soczewica - 324 kcal/100g
- Bulion warzywny - 13 kcal/100g