skład / składniki
metoda gotowania
1. Wieczorem włóż fasolę do miski, zalej wodą. Zostawiamy go na noc. Namoczona fasola gotuje się szybciej. A przed ugotowaniem zupy rozłożyć fasolę na sicie i umyć pod bieżącą wodą.
2. Cielęcinę myję również pod bieżącą wodą. Suszymy. Wlej olej roślinny do rondla, w którym ugotujemy zupę. Wysyłamy do ognia. Wskazane jest, aby patelnia miała grube dno.
3. Gdy olej się nagrzeje, włóż do niego wołowinę, smaż przez 6-8 minut. Obracamy kawałek na jedną lub drugą stronę. Powinien być równomiernie zarumieniony ze wszystkich stron.
4. Umyj pomidory, Wytnij miejsce mocowania łodygi. Pokrój pomidory w kostkę. W razie potrzeby można je usunąć ze skóry. Aby to zrobić, wykonaj nacięcie w kształcie krzyża na skórze, zalej pomidory wrzącą wodą, a następnie lodowatą wodą. Pole manipulacji skóry można łatwo usunąć.
5. Obierz marchewki, umyj je pod bieżącą wodą. Pokrój w dużą kostkę. Obierz cebulę, pokrój w kostkę.
6. Rozłóż cebulę, marchewkę, pomidory na patelni do cielęciny. Tutaj wysyłamy fasolę. Wypełnij składniki bulionem z kurczaka. Gotuj zupę na średnim ogniu, aż składniki będą w pełni ugotowane, około 40 minut.
7. Po upływie określonego czasu wyjmujemy mięso z patelni, pozwalamy mu nieco ostygnąć. Następnie dzielimy go na kawałki, rozkładając na włókna. Usuwamy kości. Włóż posiekane mięso z powrotem do zupy. Pozwól mu ponownie się zagotować.
8. Próbujemy soli. Pieprz, a jednocześnie sól do smaku. Zupę rozkładamy na porcje, w razie potrzeby posypujemy liśćmi pietruszki.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Fasola - 328 kcal/100g
- Biała fasola - 352 kcal/100g
- Fasola ognista czerwona - 23 kcal/100g
- Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102 kcal/100g
- Cielęcina-mostek - 213 kcal/100g
- Polędwica cielęca - 158 kcal/100g
- Cielęcina-noga - 161 kcal/100g
- Cielęcina-szynka - 108 kcal/100g
- Kotlet cielęcy z kością - 188 kcal/100g
- Sznycel cielęcy - 162 kcal/100g
- Cielęcina-część grzbietowa - 210 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Rosół z kurczaka - 19 kcal/100g