skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Wybrane maliny zamieniamy w ciągłą jednorodną masę za pomocą domowego blendera.
Krok 3:
Powstałe przecier jagodowy filtrujemy za pomocą sita. W ten sposób uratujemy się przed małymi pestkami malin, których nie potrzebujemy.
Krok 4:
Wyciśnij połowę cytryny do puree
Krok 5:
Przygotuj pojemnik do gotowania i wlej tam mieszankę malin. Cukrujemy, a następnie włączamy piec
Krok 6:
Gotuj kleik przez 5 minut, usuwając powstałą pianę.
Krok 7:
To, co stało się w wyniku gotowania, nie jest jeszcze konfiturą, ale jest już blisko. Dajemy półfabrykatowi całą noc na ochłodzenie wewnątrz lodówki.
Krok 8:
Rano wyjmujemy i gotujemy ponownie. Wszystko tak jak ostatnim razem-wysoka temperatura, 5 minut. Zagotuj, wyłącz. Wszystko, co najważniejsze, zostało w tyle.
Krok 9:
Wlej Konfiturę malinową do przegotowanych słoików, które zatykamy. Puszki powinny ostygnąć dnem do góry, aby pokrywki nie odleciały. Po schłodzeniu przenosimy słoiki do piwnicy))
Krok 10:
Delikatny, pachnący konfitura doskonale rozjaśni wczesne zimowe wieczory.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Malina - 42 kcal/100g
- Maliny świeżo mrożone słodkie - 50 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g