zupa piwna ze śmietaną
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
zetrzyj surowe żółtka cukrem i solą, połącz je ze śmietaną i dobrze ubij w mikserze. Wlej piwo do małego rondla, zagotuj, natychmiast usuń i włóż śmietanę, ser i kminek. Po ponownym włożeniu do pieca i trzymaniu na małym ogniu, ciągle mieszając. Gdy jedzenie będzie gotowe do wrzenia, zdejmij je z ognia.
Bochenek czarnego chleba kroimy w cienkie paski, solimy i posypujemy kminkiem, a następnie lekko suszymy w piekarniku. Takie krakersy można po prostu podać do zupy lub umieścić na talerzach z nią.
Bochenek czarnego chleba kroimy w cienkie paski, solimy i posypujemy kminkiem, a następnie lekko suszymy w piekarniku. Takie krakersy można po prostu podać do zupy lub umieścić na talerzach z nią.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Piwo jasne - 50 kcal/100g
- Piwo bezalkoholowe - 33 kcal/100g
- Mocne piwo - 150 kcal/100g
- Piwo ciemne - 74 kcal/100g
- Piwo - 50 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kminek - 333 kcal/100g
- Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291 kcal/100g
- Ser "moobacher" - 350 kcal/100g
- Ser "Sainte-agure" - 369 kcal/100g
- Ser "Syriusz Camembert" - 294 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Chleb żytni formowany - 217 kcal/100g
- Czarny chleb - 217 kcal/100g