pasztet śledziowy

niesamowicie smaczne i bardzo proste! Rozpieszczaj swoich bliskich! Uwielbiam ten kulinarny przepis na pasztet śledziowy lub masło o smaku czerwonego kawioru od dzieciństwa. Mama gotowała nam go na święta, ale czasami namawialiśmy ją do przygotowania tego pysznego jedzenia i tak po prostu. Możesz zrobić kanapkę z masłem śledziowym na śniadanie w dzień powszedni lub zrobić kanapki na świąteczny stół. Robiąc taki & quot; czerwony kawior & quot; raz pokochasz to danie i będzie doskonałym dodatkiem do twojej kolekcji przepisów. Może być również używany do robienia ciast kanapkowych lub warstwowych "pasiastych" kanapek.
Helenka_mAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 12 g
tłuszcze 68 % 28 g
węglowodany 2 % 1 g
265 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.

masło śledziowe przygotowuje się w maszynce do mięsa, naprzemiennie, przepuszczamy przez nie kawałki gotowanej marchewki, filety śledziowe oczyszczone z kości, masło i ser topiony. Ser musi być twardy, w przeciwnym razie zostaną rozmazane w maszynce do mięsa, a masło dobrze schłodzone. Dobrze wymieszaj powstałą masę i włóż do lodówki, aby masło lekko ostygło. Lubię jeść masło śledziowe, zarówno z czarnym, jak i białym chlebem, dekorując je ziołami. Ale smak "czerwonego kawioru" jest bardziej wyraźny, jeśli robisz kanapki z białym chlebem lub bochenkiem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Śledź w oleju roślinnym - 301   kcal/100g
  • Śledź w śmietanie - 97   kcal/100g
  • Śledź w sosie pomidorowym - 159   kcal/100g
  • Śledzie wędzone na gorąco - 215   kcal/100g
  • Śledzie marynowane - 192   kcal/100g
  • Śledź świeży - 161   kcal/100g
  • Śledzie solone - 217   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser"megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g

Podobne przepisy