skład / składniki
metoda gotowania
zawsze byłem zaskoczony, że to samo jedzenie może mieć w różnych językach przeciwną nazwę. Na przykład dla nas konfitura to coś w rodzaju gęstego dżemu, a dla Anglików to Marmolada ale w końcu mamy marmoladę zupełnie inne jedzenie. Ten przepis kulinarny nazywa się marmoladą pomarańczową, przeczytaj konfiturę.
sterylizuj słoiki we wrzącej wodzie przez 10-15 minut. Następnie wyciągamy je i kładziemy do góry nogami na ręczniku do wyschnięcia.
pomarańcze i musisz wybrać małe, przeciąć na pół. I użyj łyżki, aby zgarnąć całą miazgę do miski. Na razie zostawiamy Skórki. Włóż miąższ pomarańczy wraz z pestkami i sokiem do blendera i przewiń, aż będzie gładki. Następnie przetrzyj tę masę przez sito na patelnię. Dodaj tam kawałek skórki, pokrojony w cienkie paski. Wlej sok z cytryny i wodę. Doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu, aż mieszanina zmniejszy się o połowę. Zaczynamy dodawać cukier i mieszać, aż się rozpuści. Gotuj na małym ogniu przez dziesięć minut i stale usuwaj pianę z powierzchni. Bierzemy trochę konfitury do próby i schładzamy. Jeśli jest zamrożony jak galaretka, jest gotowy. Jeśli nie, nadal gotuj przez około 10 minut.
gotową konfiturę lekko schłodzić i włożyć do słoików.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g