skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak gotować zupę grzybową z kaszą gryczaną? Przede wszystkim przygotuj niezbędne produkty, które będą potrzebne do przygotowania pysznej zupy z grzybami i warzywami.
Krok 2:
Weź patelnię o pojemności trzech litrów i umieść ją na kuchence, którą następnie Ustaw na średnią temperaturę, a następnie wlej trzy łyżki oleju roślinnego na patelnię.
Krok 3:
Dość drobno posiekaj jedną główkę cebuli, którą następnie włóż do rondla z rozgrzanym olejem roślinnym i smaż łopatką.
Krok 4:
Dowolnie, ale niezbyt grubo posiekaj pięćset gramów grzybów, w naszym przepisie używamy boczniaków, które następnie wkładamy do rondla z cebulą, a następnie mieszamy ze sobą wszystkie składniki i smażymy na średniej temperaturze pieca.
Krok 5:
Pokrój jedną średnią marchewkę na małe, losowe kawałki i włóż do garnka z cebulą i grzybami.
Krok 6:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w rondlu i kontynuuj smażenie na średniej temperaturze pieca.
Krok 7:
Pokrój trzy obrane ziemniaki w małą, losową kostkę i włóż do wspólnej patelni, a następnie wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 8:
Wlej półtora litra wody do wspólnego garnka, a następnie Ustaw kuchenkę na wysoką temperaturę i zagotuj zupę w garnku.
Krok 9:
Usuń pojawiającą się pianę z zupy gotowanej w garnku i włóż do niej trzy łyżki dobrze umytej gryki.
Krok 10:
Wlej sól do garnka z zupą do smaku, a następnie dodaj do niej również suszone zioła, liście laurowe i mieszankę czarnej i czerwonej papryki.
Krok 11:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w garnku, a następnie przełącz kuchenkę na minimalną temperaturę.
Krok 12:
Przykryj garnek pokrywką i kontynuuj gotowanie zupy przez około piętnaście do dwudziestu minut. Skoncentruj się na swoim piecu.
Krok 13:
Gotowaną chudą zupę grzybową rozlewamy na porcjowane talerze i podajemy do stołu. Gotujemy razem, gotujemy po prostu, gotujemy w domu najsmaczniejsze dania z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
boczniak jest jadalnym grzybem i dość cennym produktem dietetycznym, który ma niską kaloryczność i zawiera wiele substancji potrzebnych ludzkiemu organizmowi. Oferujemy bardzo szybki i prosty przepis na przygotowanie chudej zupy grzybowej, która okazuje się bardzo smaczna, bogata i pożywna. Gotowana zupa grzybowa z pachnących boczniaków z kaszą gryczaną i warzywami doskonale nasyca i aktywuje odporność!
do gotowania lepiej jest użyć neutralnej pod względem smaku wody filtrowanej lub butelkowanej. Jeśli używasz wody z kranu, pamiętaj, że może ona nadać potrawie nieprzyjemny charakterystyczny smak.
Ilość wody podaną w przepisie można zmniejszyć lub zwiększyć według własnego uznania, w zależności od tego, czy chcesz uzyskać gęstszą, czy cieńszą zupę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Boczniaki marynowane - 23 kcal/100g
- Boczniaki świeże - 38 kcal/100g
- Kasza gryczana (całe ziarno) - 335 kcal/100g
- Ciemna mąka gryczana - 333 kcal/100g
- Jasna mąka gryczana - 347 kcal/100g
- Kasza gryczana gotowana - 163 kcal/100g
- Gryka - 313 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g