Sałatka Uzbekistan z rzodkiewką

Przygotuj oryginalne danie dla swojej rodziny! To jest pyszne! Sałatka & quot; Uzbekistan & quot; z rzodkiewką-smaczne i satysfakcjonujące danie, które można przygotować zarówno na rodzinny obiad, jak i podać gościom. Sałatka jest zwykle zawsze popularna i cieszy się szczególną miłością i uznaniem wśród mężczyzn. Smak sałatki jest niezwykły, świeży i interesujący. A poza tym danie okazuje się witaminowe i bardzo pożywne, co jest istotne późną jesienią, zimą i wczesną wiosną.
JożykAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 7 g
tłuszcze 48 % 11 g
węglowodany 22 % 5 g
146 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

klasyczny przepis wykorzystuje zieloną rzodkiewkę do przygotowania sałatki, ale można ją zastąpić zwykłą lub daikon, która jest również rodzajem rzodkiewki.

tak więc wołowinę gotujemy wcześniej w lekko osolonej wodzie, wyjmujemy z bulionu i pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Gdy ostygnie, możesz zacząć przygotowywać samą sałatkę.

obierz cebulę, spłucz zimną wodą, a następnie wytrzyj czystym i suchym ręcznikiem. Rozłóż cebulę na powierzchni roboczej, pokrój cebule na pół, a następnie pokrój w cienkie półpierścienie w poprzek cebuli.

wlej olej roślinny na patelnię, umieść go na średnim ogniu i dobrze podgrzej. Kiedy tak się stanie, włóż posiekaną cebulę do rozgrzanego oleju. Smażyć, od czasu do czasu mieszając, aż będzie piękny złoty kolor i miękki. Rozłóż smażoną cebulę na warstwie ręczników papierowych, aby wchłonął nadmiar oleju.

schłodzoną wołowinę kroimy w cienkie paski. I możesz to zrobić łatwiej i zdemontować go na włókna. W pięknej salaterce rozprowadzamy pokrojone mięso.

dokładnie umyj, osusz ręcznikiem papierowym, a następnie wyczyść rzodkiewkę. Następnie trzy na grubej tarce (w razie potrzeby można ją pokroić w małe paski lub zetrzeć na tarce do koreańskiej marchwi). Dodaj posiekaną rzodkiewkę do salaterki z wołowiną. Tam wysyłamy cebulę, wszystko lekko mieszamy.

w osobnej małej misce łączymy śmietanę i majonez, dobrze mieszamy. Smakujemy, w razie potrzeby dodajemy sól i, w razie potrzeby, czarny mielony pieprz. Idealnie, jeśli jest świeżo zmielony.

wkładamy sos do salaterki, wszystko dobrze przeszkadzamy. Śmietana w kompozycji idealnie komponuje się z rzodkiewką, zmiękczając jej smak i nadając sałatce delikatną kremowość. Ale możesz doprawić sałatkę tylko majonezem (lub alternatywnie - tylko jedną kwaśną śmietaną).

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina jest tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Rzodkiewka - 35   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy