Sałatka z wędzoną piersią i kapustą pekińską

Szybki, z prostych i niedrogich składników, na obiad! Sałatka z wędzoną piersią i kapustą pekińską zapewni Ci kilka pysznych minut! Możesz doprawić olejem roślinnym lub majonezem - w każdym razie będzie pyszny. Sałatka jest przygotowywana w ciągu kilku minut i pomoże, jeśli goście są na wyciągnięcie ręki.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 45 % 10 g
tłuszcze 45 % 10 g
węglowodany 9 % 2 g
138 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić sałatkę z wędzoną piersią i kapustą pekińską? Bardzo prosta i smaczna sałatka. Zacznij od przygotowania niezbędnych składników z listy. Mięso z wędzonej piersi można zastąpić mięsem z podudzi lub udek. Możesz wziąć dowolny ser, który Ci się podoba. Olej roślinny-dowolny smak. Mam oliwkę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Obierz wędzoną pierś ze skóry i kości i pokrój w paski. Możesz po prostu rozłożyć mięso na włókna.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Kapustę pekińską umyć, osuszyć i pokroić w paski. Możesz pokroić całą główkę kapusty lub zdemontować ją na osobne liście. Jeśli chcesz, aby sałatka była bardziej delikatna, odetnij białe części na środku liścia.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój pomidora na małe kawałki. Pomidory potrzebują soczystych, ale gęstych. Miękkie owoce nie zachowują dobrze kształtu, podczas krojenia i gotowania rozprzestrzeniają się w bezkształtną masę i psują wygląd potrawy.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zetrzyj ser na grubej lub średniej tarce.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Umyj warzywa, osusz. Pokrój zieloną cebulę w pierścienie, drobno posiekaj natkę pietruszki. Możesz uzupełnić lub zastąpić zieleninę do smaku.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    W salaterce połącz wędzonego kurczaka, kapustę pekińską, pomidor, ser i zioła. Dodaj czosnek przepuszczony przez prasę.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dopraw sałatkę olejem roślinnym, solą do smaku i wymieszaj.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Możesz podać sałatkę bezpośrednio w salaterce. Lub możesz włożyć sałatkę do pierścienia do gotowania o średnicy 14 cm i ubić.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Przed podaniem ostrożnie zdejmij pierścień do gotowania i natychmiast podawaj sałatkę na stole. Smacznego.

kapustę pekińską można zastąpić zwykłą białą kapustą. Oprócz tych składników możesz dodać własne do smaku. Odpowiednia papryka, ogórki.

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili). 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Kapusta pekińska - 16   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Wędzony kurczak - 117   kcal/100g

Podobne przepisy