skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić sałatkę z wędzoną piersią i kapustą pekińską? Bardzo prosta i smaczna sałatka. Zacznij od przygotowania niezbędnych składników z listy. Mięso z wędzonej piersi można zastąpić mięsem z podudzi lub udek. Możesz wziąć dowolny ser, który Ci się podoba. Olej roślinny-dowolny smak. Mam oliwkę.
Krok 2:
Obierz wędzoną pierś ze skóry i kości i pokrój w paski. Możesz po prostu rozłożyć mięso na włókna.
Krok 3:
Kapustę pekińską umyć, osuszyć i pokroić w paski. Możesz pokroić całą główkę kapusty lub zdemontować ją na osobne liście. Jeśli chcesz, aby sałatka była bardziej delikatna, odetnij białe części na środku liścia.
Krok 4:
Pokrój pomidora na małe kawałki. Pomidory potrzebują soczystych, ale gęstych. Miękkie owoce nie zachowują dobrze kształtu, podczas krojenia i gotowania rozprzestrzeniają się w bezkształtną masę i psują wygląd potrawy.
Krok 5:
Zetrzyj ser na grubej lub średniej tarce.
Krok 6:
Umyj warzywa, osusz. Pokrój zieloną cebulę w pierścienie, drobno posiekaj natkę pietruszki. Możesz uzupełnić lub zastąpić zieleninę do smaku.
Krok 7:
W salaterce połącz wędzonego kurczaka, kapustę pekińską, pomidor, ser i zioła. Dodaj czosnek przepuszczony przez prasę.
Krok 8:
Dopraw sałatkę olejem roślinnym, solą do smaku i wymieszaj.
Krok 9:
Możesz podać sałatkę bezpośrednio w salaterce. Lub możesz włożyć sałatkę do pierścienia do gotowania o średnicy 14 cm i ubić.
Krok 10:
Przed podaniem ostrożnie zdejmij pierścień do gotowania i natychmiast podawaj sałatkę na stole. Smacznego.
kapustę pekińską można zastąpić zwykłą białą kapustą. Oprócz tych składników możesz dodać własne do smaku. Odpowiednia papryka, ogórki.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Kapusta pekińska - 16 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Wędzony kurczak - 117 kcal/100g