skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania słono-słodkiego sosu karmelowego do różnych deserów.
Krok 2:
Wlej sześćdziesiąt gramów wody do rondla i umieść na włączonym piecu.
Krok 3:
Wlej dwieście gramów cukru do rondla.
Krok 4:
Zagotuj syrop cukrowy, włączając piec do ognia nieco powyżej średniej.
Krok 5:
Wlej dwieście pięćdziesiąt mililitrów 33% śmietany do rondla, a następnie doprowadź na kuchence do stanu gorącego, ale nie do wrzenia. Ilość śmietany w przepisie jest regulowana w zależności od celu, w jakim przygotowujemy karmelowy słodko-słony syrop, jeśli do impregnacji ciasta potrzebujesz dwustu pięćdziesięciu mililitrów, jak w naszym przepisie.
Krok 6:
Gdy tylko syrop cukrowy na patelni nabierze złotego odcienia, usuń go z pieca.
Krok 7:
Wlej cienką strużkę śmietany do rondla z syropem, dobrze wymieszaj podczas dodawania.
Krok 8:
Umieść patelnię na kuchence i dobrze wymieszaj wszystkie składniki razem trzepaczką.
Krok 9:
Rozłóż czterdzieści gramów masła na patelni.
Krok 10:
Wlej pół łyżeczki soli morskiej do rondla.
Krok 11:
Ponownie dobrze wymieszaj wszystkie składniki na patelni.
Krok 12:
Gotujemy karmel przez kolejne dwie minuty, nie zapominając o mieszaniu w tym procesie, po czym wyjmujemy patelnię z pieca.
Krok 13:
Syrop karmelowy jako dodatek do impregnacji ciasta jest gotowy! Gotujemy razem, gotujemy po prostu, gotujemy w domu najsmaczniejsze dania z dostępnych produktów według naszych przepisów!
Karmel w domu! Wyjątkowy sos według najprostszego przepisu! Szybki, smaczny i delikatny - Solony Karmel ze śmietaną! Piękne i wykwintne! Sprawia, że smak jest bogaty i wieloaspektowy! Polecam ten solony karmel do różnych deserów-od naleśników po ciasta. Eliminuje pojawienie się słodkiej słodyczy i podkreśla wszystkie indywidualne niuanse każdego rodzaju pieczenia. Przygotuj tę niezrównaną "przyprawę", a zrozumiesz, że nigdy nie próbowałeś tak doskonałego sosu!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Śmietana 35% - 337 kcal/100g
- Śmietanka 40% - 362 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g