skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy wszystkie produkty niezbędne do zupy.
Krok 2:
Pokrój kurczaka na kawałki. Wystarczy nam kilka jego części na niewielką objętość zupy. Mięso myjemy i gotujemy. Gdy woda się zagotuje, sól według własnych upodobań. Zmniejsz ogień. Po 45 minutach bulion będzie gotowy.
Krok 3:
Obierz cebulę i pokrój w małe kostki.
Krok 4:
Obrane marchewki trzy na drobnej tarce.
Krok 5:
Na patelni z olejem najpierw podajemy cebulę, a następnie dodajemy startą marchewkę. Wszystko trochę dusimy, a następnie mieszamy i wyłączamy.
Krok 6:
Użyłam młodych ziemniaków. Obierz go i pokrój w kostkę.
Krok 7:
Gdy mięso z kurczaka jest ugotowane, dodaj ziemniaki do bulionu. Gotuje się dość szybko.
Krok 8:
Ponieważ moje ziemniaki są młode, po 10 minutach możesz już dodać czerwoną soczewicę, tylko najpierw umyj ją pod bieżącą wodą. Gotuje się przez około 10-15 minut.
Krok 9:
Gdy ziemniaki i soczewica będą gotowe, dodaj wcześniej zrobiony smażenie. Sprawdzamy smak zupy, a jeśli to konieczne, solimy więcej. Gotuj dosłownie przez kilka minut i wyłącz.
Krok 10:
Bardzo smaczna i zdrowa zupa z soczewicy z kurczakiem jest gotowa! Smacznego dla wszystkich!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Czerwona soczewica - 314 kcal/100g