skład / składniki
metoda gotowania
metoda gotowania
1. Umyj kalafior, rozłóż na kwiatostany. Ziemniaki umyć, obrać i posiekać. Cebulę obrać, drobno posiekać i lekko wrzucić do oleju.
2. Kalafior i ziemniaki zalać wodą, gotować i gotować przez 25 minut, następnie dodać cebulę, gotować przez kolejne 5 minut.
3. Filet z łososia pokroić na małe kawałki, smażyć do miękkości.
4. Opłucz koperek i posiekaj.
5. Ubij zupę blenderem, dodaj śmietanę, sól i dobrze wymieszaj.
6. Podawaj z kawałkami łososia i koperkiem w każdej porcji.
warzywa i ryby są po prostu stworzone dla siebie!
to danie po raz pierwszy spróbowałam wiele lat temu w kawiarni i od tego czasu jest jednym z główne danie w mojej książce kucharskiej.
naturalnie warzywa i czerwone ryby mogą być używane, możesz łatwo dodać marchewkę lub cukinię. Oliwę z oliwek można zastąpić dowolnym innym olejem roślinnym, ale wolę oliwę z oliwek, ponieważ nadaje specyficzny subtelny smak.
w razie potrzeby zupę można przygotować w powolnej kuchence.
gęsta konsystencja sprawia, że zupa pozostaje gorąca przez długi czas, co jest niewątpliwie jej ogromnym plusem, gdy jest podawana na przykład z okazji przyjęcia. Można go również podawać z krakersami lub w jadalnym bochenku chleba.
ta zupa doskonale urozmaica twoją dietę jeśli próbujesz schudnąć i monitorujesz swoją dietę. Doskonałe połączenie BJU to ogromna zaleta tego dania.
duża ilość białka doskonale pasuje do diety sportowców i osób dbających o sylwetkę.
dzieci też uwielbiają tę zupę, a ponieważ wiele dzieci nie lubi ryb i kalafiora, ta opcja gotowania nie pozwoli im od razu zrozumieć, co zrobiła im mama. Śmietana sprawia, że zupa jest bardzo delikatna. Dla dzieci można go pięknie i ciekawie ozdobić, a dzieci z przyjemnością zjedzą go na obu policzkach i nawet nie zrozumieją, jak przydatny był obiad. A mama jest zadowolona, a dzieci są pełne.
smacznego dla wszystkich!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Kalafior - 28 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Gotowany różowy łosoś - 168 kcal/100g
- Różowy łosoś świeży - 142 kcal/100g
- Łosoś różowy - 169 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g