Zupa kalafiorowa z różowym łososiem

Prosta, zdrowa i bardzo smaczna zupa. Pyszna zupa dla szczupłej sylwetki. Ta sama zupa może być gotowana na bazie brokułów, będzie również dobrze komponować się z delikatnym smakiem ryby. Zamiast różowego łososia można użyć łososia.
AwlsonAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 3 g
tłuszcze 25 % 2 g
węglowodany 38 % 3 g
48 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 30 min

metoda gotowania

1. Umyj kalafior, rozłóż na kwiatostany. Ziemniaki umyć, obrać i posiekać. Cebulę obrać, drobno posiekać i lekko wrzucić do oleju.

2. Kalafior i ziemniaki zalać wodą, gotować i gotować przez 25 minut, następnie dodać cebulę, gotować przez kolejne 5 minut.

3. Filet z łososia pokroić na małe kawałki, smażyć do miękkości.

4. Opłucz koperek i posiekaj.

5. Ubij zupę blenderem, dodaj śmietanę, sól i dobrze wymieszaj.

6. Podawaj z kawałkami łososia i koperkiem w każdej porcji.

warzywa i ryby są po prostu stworzone dla siebie!
to danie po raz pierwszy spróbowałam wiele lat temu w kawiarni i od tego czasu jest jednym z główne danie w mojej książce kucharskiej.

naturalnie warzywa i czerwone ryby mogą być używane, możesz łatwo dodać marchewkę lub cukinię. Oliwę z oliwek można zastąpić dowolnym innym olejem roślinnym, ale wolę oliwę z oliwek, ponieważ nadaje specyficzny subtelny smak.

w razie potrzeby zupę można przygotować w powolnej kuchence.
gęsta konsystencja sprawia, że zupa pozostaje gorąca przez długi czas, co jest niewątpliwie jej ogromnym plusem, gdy jest podawana na przykład z okazji przyjęcia. Można go również podawać z krakersami lub w jadalnym bochenku chleba.

ta zupa doskonale urozmaica twoją dietę jeśli próbujesz schudnąć i monitorujesz swoją dietę. Doskonałe połączenie BJU to ogromna zaleta tego dania.
duża ilość białka doskonale pasuje do diety sportowców i osób dbających o sylwetkę.

dzieci też uwielbiają tę zupę, a ponieważ wiele dzieci nie lubi ryb i kalafiora, ta opcja gotowania nie pozwoli im od razu zrozumieć, co zrobiła im mama. Śmietana sprawia, że zupa jest bardzo delikatna. Dla dzieci można go pięknie i ciekawie ozdobić, a dzieci z przyjemnością zjedzą go na obu policzkach i nawet nie zrozumieją, jak przydatny był obiad. A mama jest zadowolona, a dzieci są pełne.

smacznego dla wszystkich!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietanka - 300   kcal/100g
  • Kalafior - 28   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Gotowany różowy łosoś - 168   kcal/100g
  • Różowy łosoś świeży - 142   kcal/100g
  • Łosoś różowy - 169   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g

Podobne przepisy