puree z groszku z brokułami
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
1. Gotujemy na wolnym ogniu, wstępnie umytym groszku. Proporcje przestrzegamy 1 szklanki grochu - 3 szklanki wody lub bulionu. Gotuj w zależności od grochu, około godziny.
2. Podczas gotowania groszku gotujemy warzywa. Najpierw usmaż cebulę, a następnie marchewkę. Następnie dodaj pokrojone ziemniaki i brokuły.
3. Wymieszaj gotowy groszek i warzywa, sól dodaj suche przyprawy i gotuj razem przez kolejne 5 minut.
4. Pokonaj groszek w dowolny dogodny dla Ciebie sposób, możesz zmiażdżyć lub blender.
wszystkie nasze tłuczone ziemniaki są gotowe.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Suszony zielony groszek nie gotowany cały - 340 kcal/100g
- Zgnieciony groszek surowy bez powłoki nasiennej - 348 kcal/100g
- Rozdrobniony groszek gotowany - 115 kcal/100g
- Groszek Turecki suszony nie gotowany - 360 kcal/100g
- Groszek krowi suszony nie gotowany - 343 kcal/100g
- Groszek krowie suszony gotowany - 76 kcal/100g
- Suszony groszek - 322 kcal / 100g
- Groszek - 298 kcal/100g
- Brokuły - 33 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g