skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Najpierw zajmijmy się płatkami słodkich migdałów. Aby to zrobić, rozgrzej piekarnik do 180 C.
Krok 2:
Płatki migdałów układamy na sicie i zwilżamy pod bieżącą wodą (robimy to, aby cukier puder mógł przykleić się do płatków). Pozwól, aby nadmiar wody spłynął.
Krok 3:
Posyp płatki cukrem pudrem i dobrze wstrząśnij, aby migdały były równomiernie pokryte proszkiem.
Krok 4:
Rozłóż na blasze do pieczenia, rozprowadź. Wysyłamy do nagrzanego piekarnika na 10 minut. Migdały powinny być lekko solone. Uważaj na różne piekarniki dla wszystkich, może to zająć mniej czasu, upewnij się, że migdały się nie spalą!
Krok 5:
Podczas gdy migdały są w piekarniku, zajmiemy się naszą bazą.
Krok 6:
Wlej płatki owsiane do rondla i zalej wodą. Doprowadzić do wrzenia.
Krok 7:
Tymczasem migdały są już gotowe. Zamienił się w jedną warstwę.
Krok 8:
Pozostaje nam tylko rozbić go na kawałki.
Krok 9:
Gdy tylko płatki owsiane się zagotują, wlej mleko, zagotuj, wyłącz i pozostaw na 10 minut.
Krok 10:
Więc płatki są gotowe, płatki owsiane są na kuchence, pozostały jabłka. Obieramy je, kroimy (kroję wystarczająco grubo) i posypujemy sokiem z cytryny.
Krok 11:
Na patelni roztop masło, rozłóż jabłka, posyp jabłka cukrem i cynamonem i lekko Duś. Czas zależy od wielkości kawałków i pożądanej miękkości, duszę przez 2-3 minuty.
Krok 12:
Mamy już wszystko gotowe, pozostaje tylko zebrać. Na talerzu kładziemy płatki owsiane, karmelowe jabłka na wierzchu i posypujemy słodkimi płatkami migdałów. Smacznego i miłego dnia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal / 100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal / 100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Płatki owsiane - 305 kcal/100g
- Herkules surowy - 390 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Płatki migdałów - 650 kcal/100g