Zupa rybna z suma

bogate i satysfakcjonujące danie dla wszystkich koneserów przepisów na ryby.
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 43 % 9 g
tłuszcze 24 % 5 g
węglowodany 33 % 7 g
102 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

pewnego dnia mój mąż jest zapalonym rybakiem, przyniósł z połowów ogromnego suma. Mówi, ile pysznego jedzenia z niego wyjdzie, wystarczy na długo! Tutaj musiałem wykazać się pomysłowością i wyobraźnią, aby pysznie ugotować tak hojny połów. Chcę podzielić się z wami przepisem kulinarnym, który tak doskonale pasował do naszej "ofiary" - ucha suma.
suma musi zostać wyczyszczona i spłukana. Następnie oddzielić filety rybne wraz ze skórą od kości. Pokrój na kawałki, Posol i wstaw na chwilę do lodówki. Zagotuj bulion z głowy suma i płetw. To z tych części ryby okazuje się bardzo bogaty. Odcedź gotowy bulion. Następnie ponownie zagotuj, dodaj posiekane ziemniaki, cebulę i natkę pietruszki. Gotuj wszystko przez 20 minut. Następnie dodaj kawałki ryby, posiekane świeże pomidory i przyprawy. Gotuj przez kolejne 20 minut. Dopraw gotowe ucho kawałkami masła. Podczas serwowania umieść kawałek ryby na talerzu i udekoruj ucho suma ziołami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Puree ziemniaczane - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sum gotowany - 196   kcal/100g
  • Sum - 121   kcal/100g
  • Sum świeży - 143   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Korzeń pietruszki - 49   kcal/100g

Podobne przepisy