skład / składniki
metoda gotowania
pewnego dnia mój mąż jest zapalonym rybakiem, przyniósł z połowów ogromnego suma. Mówi, ile pysznego jedzenia z niego wyjdzie, wystarczy na długo! Tutaj musiałem wykazać się pomysłowością i wyobraźnią, aby pysznie ugotować tak hojny połów. Chcę podzielić się z wami przepisem kulinarnym, który tak doskonale pasował do naszej "ofiary" - ucha suma.
suma musi zostać wyczyszczona i spłukana. Następnie oddzielić filety rybne wraz ze skórą od kości. Pokrój na kawałki, Posol i wstaw na chwilę do lodówki. Zagotuj bulion z głowy suma i płetw. To z tych części ryby okazuje się bardzo bogaty. Odcedź gotowy bulion. Następnie ponownie zagotuj, dodaj posiekane ziemniaki, cebulę i natkę pietruszki. Gotuj wszystko przez 20 minut. Następnie dodaj kawałki ryby, posiekane świeże pomidory i przyprawy. Gotuj przez kolejne 20 minut. Dopraw gotowe ucho kawałkami masła. Podczas serwowania umieść kawałek ryby na talerzu i udekoruj ucho suma ziołami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sum gotowany - 196 kcal/100g
- Sum - 121 kcal/100g
- Sum świeży - 143 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Korzeń pietruszki - 49 kcal/100g