skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie składniki.
Krok 2:
Mąkę pszenną i cukier puder przesiać i wymieszać.
Krok 3:
Połam czekoladę na kawałki. W łaźni wodnej rozpuść masło i czekoladę. Ciągle mieszaj.
Krok 4:
Wlej całą gorącą czekoladę na raz do mąki.
Krok 5:
Ugniataj silikonową szpatułką, aż będzie gładka.
Krok 6:
Z ciasta uformuj kiełbasę i zawiń w pergamin lub folię spożywczą. Możesz nadać kiełbasie okrągły, trójkątny, prostokątny kształt, w zależności od tego, jakie ciasteczka chcesz uzyskać. Włóż do lodówki na 5-10 minut, aby ciasto tylko lekko zamarzło, ale nie stało się twarde.
Krok 7:
Włącz piekarnik rozgrzać do 170 stopni. Na blasze do pieczenia posyp kilka kropel wody i rozłóż pergamin. Rozłóż ciasto i pokrój ostrym nożem na ciasteczka o szerokości 1 cm. W ten sposób ciasteczka lekko zmiękną i nie pękną, gdy włożysz do nich cukierki M&M&039;s.
Krok 8:
Rozłóż na ciasteczkach M & amp; M & 039; s i lekko dociśnij. Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 10-15 minut. Zawsze kieruj się piekarnikiem. Ostudzić. Ciasteczka sygnalizacja świetlna jest gotowa. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Czekolada mleczna - 550 kcal/100g
- Cukierki - 397 kcal/100g