skład / składniki
metoda gotowania
Oryginalna nazwa tej zupy to "Baby Doe cream soup". Ponieważ jest tak przystojny i delikatny jak Elizabeth Bonduel Mccoert "Baby" Do Tabor, która w 1867 roku została pierwszą kobietą, która otrzymała nagrodę w łyżwiarstwie figurowym od Zgromadzenia kościelnego Oshkosh. I pierwszą kobietą, która pracowała w kopalni. Mówiono, że wygląda jak anioł, ale wykonywała męską pracę tak samo jak mężczyźni. Kulinarny przepis na tę kremową zupę łączy również delikatność roztopionego sera i męskość ciemnego piwa.
wlej mleko do dużego rondla, do którego dodajemy suchy bulion z kurczaka, ostry sos i sól. Doprowadzamy to wszystko prawie do wrzenia na średnim ogniu.
osobno w małej misce rozcieńczyć skrobię zimną wodą i ostrożnie wlać do mleka, ciągle mieszając.
włóż stopiony ser do rondla i rozpuść go, lekko rozcieńczając piwem. Wlej stopiony ser i piwo do zupy mlecznej. Zmniejsz ogień do minimum i doprowadzaj do wrzenia, ciągle mieszając, aby ciecz stała się jednorodna.
schłodzić trochę przed podaniem. Ponieważ gorący ser może się mocno poparzyć. Jemy z chlebem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Piwo jasne - 50 kcal/100g
- Piwo bezalkoholowe - 33 kcal/100g
- Mocne piwo - 150 kcal/100g
- Piwo ciemne - 74 kcal/100g
- Piwo - 50 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g