ciasto bez pieczenia na herbatę w 10 minut
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Posiekaj ciasteczka Savoyardi na małe okruchy za pomocą blendera lub zmiażdż.
Krok 2:
Parzyć i schłodzić kawę. Mascarpone wymieszać do uzyskania gładkości, dodać cukier puder i kawę, dobrze wymieszać.
Krok 3:
Do pachnącego mascarpone dodaj okruchy biszkoptu i wymieszaj, aby masa stała się jednorodna.
Krok 4:
Z masy tworzymy te same kulki, około 20 g.
Krok 5:
Kakao przesiej przez sito i zwiń każdą kulkę ze wszystkich stron, strząśnij nadmiar kakao.
Krok 6:
Ciasto wysyłamy do lodówki na co najmniej 30 minut. Ciasto tiramisu jest gotowe! Smacznego!)
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Kawa mielona - 200 kcal/100g
- Ser mascarpone - 412 kcal/100g
- Savoyardi - 378 kcal/100g